Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Karré i hoisinsås med nudlar

Med inspiration från det asiatiska köket presenterar vi den snabba vardagsrätten karré i hoisinsås med nudlar. Börja med att koka nudlarna och strimla köttet. Köttet ska snabbt stekas innan hoisinsåsen ska röras ner. Servera med gurkstavar och strö lite sesamfrön på toppen. Hoppas det ska smaka!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Strimla köttet och stek det i några minuter i oljan i en stekpanna. Rör ner hoisinsås och låt bli varmt.
  3. Skär gurkan i stavar.
  4. Servera karrén i såsen med nudlar och gurka. Strö sesamfrö på toppen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på såsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar.

Tips

Stek gurkan i lite sesamolja och sambal oelek.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port äggnudlar
  • 4 skivor fläskkarré
  • 1/2 msk olja
  • 200 ml hoisinsås
  • 1 gurka
  • 1 msk sesamfrön
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2795 kJ / 667 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer