Karré i hoisinsås med nudlar
Med inspiration från det asiatiska köket presenterar vi den snabba vardagsrätten karré i hoisinsås med nudlar. Börja med att koka nudlarna och strimla köttet. Köttet ska snabbt stekas innan hoisinsåsen ska röras ner. Servera med gurkstavar och strö lite sesamfrön på toppen. Hoppas det ska smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port äggnudlar
4 skivor fläskkarré
1/2 msk olja
200 ml hoisinsås
1 gurka
1 msk sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2795 KJ / 667 kCal
Fett21 g
Salt2.25 g
Kolhydrater81 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En av 11 åringens favoriträtter! Enkelt o smidigt. Hade dock önskat något mindre sött!
Linn
2021-01-28Tyvärr ett av de sämsta rätterna i matkassen. Det känns som att det ofta är karré? Svårt att äta för barn. Skulle önska att ni tänkte om lite kring valet av just det köttet så ofta. Är i övrigt väldigt nöjda och glada över matkassen som vi har varje vecka!
Sara
2019-04-11Hej Sara! Tack för dina synpunkter. Tar detta vidare till våra kockar. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-04-12