Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Glaserad karré med kål- och sesamsallad

Denna karré glaserad med hosinisås får en asiatisk touch tillsammans med kål- och sesamsalladen. Morötterna och vitkålen är smaksatt med sesamfrön och är härligt krispiga som tillbehör till karrén. Serveras med kokt ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Bryn karrén i oljan i en stekpanna. Lägg den i en ugnssäker form och bred på hoisinsåsen. Sätt in formen mitt i ugnen 6-8 minuter.
  4. Sallad: Skala och riv morötterna grovt, ansa och strimla kålen tunt. Fräs kålen i oljan ca 5 minuter. Låt sesamfröna fräsa med sista minuterna. Blanda ner morötterna. Smaksätt med vinäger, socker, salt och peppar.
  5. Servera karrén med ris och sesamsallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på hoisinsåsen (kan innehålla vetemjöl).
I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris, gärna basmatiris
  • 600 g benfri fläskkarré i skivor
  • 1 msk olja
  • 1 dl hoisinsås
Kål- och sesamsallad
  • 2 morötter
  • 200 g vitkål
  • 2 tsk olivolja
  • 1 msk sesamfrö
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk strösocker
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2663 kJ / 636 kCal