Glaserad karré med kål- och sesamsallad

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
4
Glaserad karré med kål- och sesamsallad

Denna karré glaserad med hosinisås får en asiatisk touch tillsammans med kål- och sesamsalladen. Morötterna och vitkålen är smaksatt med sesamfrön och är härligt krispiga som tillbehör till karrén. Serveras med kokt ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2011

Glaserad karré med kål- och sesamsallad

Ingredienser

4 portioner
4   port ris, gärna basmatiris
600 g  benfri fläskkarré i skivor
1 msk  olja
1 dl  hoisinsås

Kål- och sesamsallad

2   morötter
200 g  vitkål
2 tsk  olivolja
1 msk  sesamfrö
2 tsk  vitvinsvinäger
1/2 tsk  strösocker
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på hoisinsåsen (kan innehålla vetemjöl).
I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Hej Gabriella! Hoisinsåsen står med i ingredienslistan, under punkt 3 och i "För alla" texten. Så vad är din fundering?

Redaktionen

2013-07-02

Hoisinsås?

Gabriella

2013-06-29

Jättegott! Kål & sesamsalladen blev kanon! Köttet fick bra smak av glaseringen! kommer att göras fler gånger :)

Josefin

2011-06-09

Näringsvärde per portion

Energi2663 KJ / 636 kCal
Fett25.6 g
Kolhydrater67.8 g
Protein33.7 g

Testa liknande recept

Hoisinkarré med nudlar och vattenkastanjer
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hel fläskkarré i hoisinsås
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Karré i hoisinsås med nudlar
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Katsu sando – Japansk sandwich med schnitzel
Betyg 4.5 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tonkatsu – Japansk schnitzel
Betyg 4.7 av 5.
53 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Wokad vitkål med cashewnötter och pepprig karré
Betyg 4.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga