Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Rotsellerislaw med äpple

En variant på coleslaw gjord på rotselleri, äpple och crème fraiche. Smaksätt med dijonsenap och persilja, och servera denna syrliga och krispiga slaw som tillbehör till tacos, hamburgare eller kött.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Perfekt tillbehör i dessa recept, Fläskkarré med äpple, ugnsrostade grönsaker och slaw och Asiatisk burgare med karré i skivor och chilimajo.

  1. Skala och riv rotsellerin. Dela, kärna ur och strimla äpplet fint. Blanda med vinäger, crème fraiche, senap och persilja. Krydda med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 600 g rotselleri
  • 1 rött äpple
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 480 kJ / 114 kCal