Rotsellerislaw med äpple

3
1
Rotsellerislaw med äpple

En variant på coleslaw gjord på rotselleri, äpple och crème fraiche. Smaksätt med dijonsenap och persilja, och servera denna syrliga och krispiga slaw som tillbehör till tacos, hamburgare eller kött.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Rotsellerislaw med äpple

Ingredienser

8 portioner
600 g
rotselleri
1
rött äpple
1 msk
vitvinsvinäger
2 dl
crème fraiche
2 tsk
dijonsenap
2 msk
finhackad persilja
1/2 tsk
salt
2 krm
svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Perfekt tillbehör i dessa recept, Fläskkarré med äpple, ugnsrostade grönsaker och slaw och Asiatisk burgare med karré i skivor och chilimajo.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Kajsa

2018-10-29

Så så god! Helt klart ny favorit. Fräsch och enkel, åt den till kalkonbröst i ugn.

Näringsvärde per portion

Energi 480 KJ / 114 kCal
Fett 9 g
Salt 0.54 g
Kolhydrater 6 g
Protein 1.4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept