Hel fläskkarré i hoisinsås

12
3
Hel fläskkarré i hoisinsås

Fläskkarrén blir helt magiskt mör när du marinerar den i hoisinsåsen. Efter en hastig vänding på den heta grillen får köttet den där eldiga smaken som gör att det smälter i munnen. Enkel att förbereda och snabb att tillaga.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2005

Hel fläskkarré i hoisinsås

Ingredienser

10 portioner
ca 2 1/2 kg hel benfri fläskkarré
3 msk salt
2 msk malen ingefära
1 msk svartpeppar eller pepparmix
1 burk/flaska hoisinsås (à ca 250 ml)

För alla

Läs noga ingredienserna på hoisinsåsen men den kan uteslutas och ersättas med t ex japansk soja. Rätten är i övrigt fri från laktos, mjölkprotein och ägg. 

Gör så här

Tips

Rester?
Fläskkarré och korv som blir över kan tärnas och frysas in och användas till t ex pytt i panna.
Tips! På vår Bufféfilmsida kan man se hur fläskkarrén tillagas.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Helena

2007-09-01

Enkelt och supergott, köttet smälter i munnen och en fantastisk god smak

Gunnar

2007-05-12

Gott gott! Överlägsen på grillfesten. Kan inte bli enklare.

Monika

2007-03-15

Enkelt och jättegott!

Näringsvärde per portion

Energi 1840 KJ / 440 kCal
Fett 28 g
Läs mer om näringsvärden