Hjortfärsbiffar med timjansmör
Saftiga, möra pannbiffar på hjortfärs som serveras med ett smältande smör smaksatt med vitlök och färsk timjan. Ett underbart gott recept på dovhjortsbiffar med skön höstfeeling.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013
Ingredienser
4 portioner
Biffar
1 gul lök
3 msk smör
600 g viltfärs av hjort
1 ägg
2 tsk mejram
1 tsk salt
1 krm peppar
2 dl vispgrädde
Timjansmör
100 g rumstempererat smör
1 msk olivolja
1 msk finhackad färsk timjan
1 liten vitlöksklyfta
1 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2948 KJ / 705 kCal
Fett62 g
Salt2.89 g
Kolhydrater3 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Alltid lika utomordentligt fantastiskt superbra recept
Mariann
2024-06-30Instämmer att dessa blir så goda, gick på Ulricas tips om basilika fast torkad, blev också bra. Minskade grädden till 1 dl och några trattisar. Kokt potatis och grönsaker blev gott till. Kommer att göras flera gånger!
Therese
2024-04-01Väldigt gott. Smaken på hjortköttet kom väldigt väl fram. Timjansmöret är mycket pasande till rätten / gunnar
Gunnar
2023-06-10