Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Inlagda kantareller

Ett utsökt recept på inlagda små kantareller. Du använder bland annat ättiksprit, socker, senapsfrön, kryddnejlikor och kanelstång. Blir godast om du förvarar några veckor innan servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 0,5 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Borsta/rensa kantarellerna. Dela större svampar.
  2. Lägg i en skål och tillsätt vatten och salt. Låt stå ca 4 timmar.
  3. Sila av och låt svampen rinna av ordentligt.
  4. Lag: Koka upp ättiksprit, vatten, strösocker, senapsfrön, kryddnejlikor och kanelstång.
  5. Lägg svampen i en väl rengjord, varm glasburk och slå den heta lagen över. Sätt på lock direkt och förvara svalt. Blir godast efter några veckors förvaring.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 0,5 l
  • 1 l gula kantareller (gärna små)
  • 1 l vatten
  • 1 dl salt
Lag
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk gula senapsfrön
  • 5 hela kryddnejlikor
  • 1 kanelstång
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?