Ett trevligt recept på örtbakad hjortstek i ugn. Den härliga steken av hjort passar perfekt att servera till fest - speciellt tillsammans med hasselbackspotatis och svamp!
Ingredienser
6 portioner
1
benfri hjortstek (ca 3 kg för 6 port)
5
dl
köttbuljong eller vilt- och kantarellbuljong (tärning eller fond + vatten)
1/2
dl
honung
2
msk
olja
1
msk
hackad timjan
1
msk
hackad koriander
1
tsk
salt
1
krm
grovmald svartpeppar
1
msk
balsamvinäger
1/2
msk
socker
1
msk
maizenaredning för mörka såser
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
16
5 st
Kommentarer
Birgitta
2008-02-11
175 grader i ugnen och 75 i innertemperatur. I alla andra recept jag hittar så steker man i ca 125 och innertemperaturen under 60 grader.
Christin
2007-02-22
Mycket gott! Dock för mycket med 3 kg kött. Vi var 6 vuxna och 5 barn (ungefär 2 vuxna) och det räckte med 1,5 kg. Vi hade tre rätters meny.
Jenny
2006-12-29
Mums! Serverade dock steken med potatisgratäng, för att få en rejält krämig smakupplevelse.
Kommentarer
Birgitta
2008-02-11175 grader i ugnen och 75 i innertemperatur. I alla andra recept jag hittar så steker man i ca 125 och innertemperaturen under 60 grader.
Christin
2007-02-22Mycket gott! Dock för mycket med 3 kg kött. Vi var 6 vuxna och 5 barn (ungefär 2 vuxna) och det räckte med 1,5 kg. Vi hade tre rätters meny.
Jenny
2006-12-29Mums! Serverade dock steken med potatisgratäng, för att få en rejält krämig smakupplevelse.