Örtbakad hjortstek
Ett trevligt recept på örtbakad hjortstek i ugn. Den härliga steken av hjort passar perfekt att servera till fest - speciellt tillsammans med hasselbackspotatis och svamp!
Ingredienser
6 portioner
1 benfri hjortstek (ca 3 kg för 6 port)
5 dl köttbuljong eller vilt- och kantarellbuljong (tärning eller fond + vatten)
1/2 dl honung
2 msk olja
1 msk hackad timjan
1 msk hackad koriander
1 tsk salt
1 krm grovmald svartpeppar
1 msk balsamvinäger
1/2 msk socker
1 msk maizenaredning för mörka såser
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
175 grader i ugnen och 75 i innertemperatur. I alla andra recept jag hittar så steker man i ca 125 och innertemperaturen under 60 grader.
Birgitta
2008-02-11Mycket gott! Dock för mycket med 3 kg kött. Vi var 6 vuxna och 5 barn (ungefär 2 vuxna) och det räckte med 1,5 kg. Vi hade tre rätters meny.
Christin
2007-02-22Mums! Serverade dock steken med potatisgratäng, för att få en rejält krämig smakupplevelse.
Jenny
2006-12-29