Hjortfärsbiffar med timjansmör

Saftiga, möra pannbiffar på hjortfärs som serveras med ett smältande smör smaksatt med vitlök och färsk timjan. Ett underbart gott recept på dovhjortsbiffar med skön höstfeeling.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013

Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2948 KJ / 705 kCal
Fett62 g
Salt2.89 g
Kolhydrater3 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
10 stAlltid lika utomordentligt fantastiskt superbra recept
Mariann
Instämmer att dessa blir så goda, gick på Ulricas tips om basilika fast torkad, blev också bra. Minskade grädden till 1 dl och några trattisar. Kokt potatis och grönsaker blev gott till. Kommer att göras flera gånger!
Therese
Väldigt gott. Smaken på hjortköttet kom väldigt väl fram. Timjansmöret är mycket pasande till rätten / gunnar
Gunnar
Otroligt goda! Vi bytte ut mejram mot färsk Basilika, serverade med potatismos. Minst lika goda som på restaurang
Ulrica
Ett tips är att använda engångshandskar när man för biffarna lägg de på en fuktad tallrik o stek dem sen i omgångar o lägg på fat innan ugnen
Therése
Smöret var en femma, mycket gott, även biffarna var goda.
Christina
Verkligen gott! Vi gjorde hasselbackspotatis till färsbiffarna och serverade rårörda lingon till. Rekommenderas
Barbro
Supergoda! Serverade med potatis- och palsternackspuré och en rödvinssås smaksatt med viltfond, mejram och rosmarin.
Göran
Saftiga biffar med viltsmak och smak av timjan. Se till att bryna smöret. Potatismoset till är gott till, jag hade även jordärtskockor i moset vilket passar till den vilda smaken. Alltså bingo för hela familjen.
Karl lars-erik
Gjorde dem på älgfärs, supergott!
Ingrid