Högrev med rotfrukter och pepparrotstillbehör

9
0
Högrev med rotfrukter och pepparrotstillbehör

Ger du högrevet gott om tid att suga åt sig alla smaker i grytan blir köttet otroligt mört och gott. Serverat med härliga rotfrukter och smakrikt pepparrotstillbehör blir rätten en höjdare!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2008

Högrev med rotfrukter och pepparrotstillbehör

Ingredienser

6 portioner
1 - 1800 g högrev
2 msk salt
1 - 1 1/2 morötter
1 - 1 1/2 gula lökar
1 bit rotselleri (à ca 100 g)
smör till stekning
1 knippa mejram alt torkad mejram (1 knippa motsvarar 1 msk torkad)
1 knippa timjan
3 lagerblad
15 vitpepparkorn
salt och nymalen vitpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt margarin eller olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer