Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Högrev med rotfrukter och pepparrotstillbehör

Ger du högrevet gott om tid att suga åt sig alla smaker i grytan blir köttet otroligt mört och gott. Serverat med härliga rotfrukter och smakrikt pepparrotstillbehör blir rätten en höjdare!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär köttet i ca 3 cm stora tärningar. Lägg köttet i en bunke, strö över salt. Låt rimma ca 25 minuter. Häll av lagen som bildas.
  2. Skala morot, lök och rotselleri och dela dem i halvor.
  3. Stek köttet i omgångar i smör i en stekpanna. Lägg över i en stor kastrull. Tillsätt morot, lök, rotselleri, mejram, timjan, lagerblad och vitpepparkorn. Häll på vatten så att det täcker.
  4. Koka upp och låt sjuda under lock i 2-3 timmar, tills köttet är riktigt mört. Lyft upp köttet. Sila av grönsakerna. Spara buljongen och smaka av den med ev salt och vitpeppar. Lägg tillbaka köttet i buljongen. Kan förberedas hit.
  5. Vid serveringen värm köttet i ca 20 minuter. Servera med Rotfrukter och Pepparrotstillbehör.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt margarin eller olja.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 - 1800 g högrev
  • 2 msk salt
  • 1 - 1 1/2 morötter
  • 1 - 1 1/2 gula lökar
  • 1 bit rotselleri (à ca 100 g)
  • smör till stekning
  • 1 knippa mejram alt torkad mejram (1 knippa motsvarar 1 msk torkad)
  • 1 knippa timjan
  • 3 lagerblad
  • 15 vitpepparkorn
  • ev salt och nymalen vitpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer