Viltskav med kantareller

13
0
Viltskav med kantareller

En underbart krämig och smakfull viltpanna som du gör på skav från hjort, vispgrädde, lök, kantareller, messmör, soja och timjan. Till det ljuvliga viltskavet serverar du nykokt potatis, fräsch sallad, klippt krasse och gärna lite lingonsylt. Låt er väl smaka!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2014

Viltskav med kantareller

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Viltskav

2 förp kronhjortsskav (à 240 g)
1 msk smör eller margarin
salt och peppar
1 burk kantareller i vatten (à 200 g)
1 gul lök
2 tsk majsstärkelse
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 tsk soja
3 msk messmör eller kronärtskockscrème
1 tsk timjan

Sallad

250 g babyplommontomater
1 hjärtsallad
1/2 ask krasse

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett, mjölk och grädde utan laktos. Byt ut messmöret mot samma mängd kronärtskockscrème.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut messmöret mot samma mängd kronärtskockscrème.

Gör så här

Tips

Smaka gärna av skavgrytan med ett par droppar vinäger.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2314 KJ / 553 kCal
Fett 23 g
Salt 78 g
Kolhydrater 54 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden