Viltskav med kantareller

Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
0
Viltskav med kantareller

En underbart krämig och smakfull viltpanna som du gör på skav från hjort, vispgrädde, lök, kantareller, messmör, soja och timjan. Till det ljuvliga viltskavet serverar du nykokt potatis, fräsch sallad, klippt krasse och gärna lite lingonsylt. Låt er väl smaka!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2014

Viltskav med kantareller

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis

Viltskav

2   förp kronhjortsskav (à 240 g)
1 msk  smör eller margarin
salt och peppar
1   burk kantareller i vatten (à 200 g)
1   gul lök
2 tsk  majsstärkelse
2 dl  mjölk
1 dl  vispgrädde
1 tsk  soja
3 msk  messmör eller kronärtskockscrème
1 tsk  timjan

Sallad

250 g  babyplommontomater
1   hjärtsallad
1/2   ask krasse

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett, mjölk och grädde utan laktos. Byt ut messmöret mot samma mängd kronärtskockscrème.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut messmöret mot samma mängd kronärtskockscrème.

Gör så här

Tips

Smaka gärna av skavgrytan med ett par droppar vinäger.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2314 KJ / 553 kCal
Fett23 g
Salt0.78 g
Kolhydrater54 g
Protein30 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Viltskav med messmör och kantareller
Betyg 2.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig skavgryta med kantareller
Betyg 3.1 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skavgryta med enbär, äpple och trattkantareller
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vild kebabpizza
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Viltskav med krämig paprikasås
Betyg 4.1 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hjortskavspasta med soltorkad tomat
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga