Viltskav med kantareller
En underbart krämig och smakfull viltpanna som du gör på skav från hjort, vispgrädde, lök, kantareller, messmör, soja och timjan. Till det ljuvliga viltskavet serverar du nykokt potatis, fräsch sallad, klippt krasse och gärna lite lingonsylt. Låt er väl smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2014
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Viltskav
2 förp kronhjortsskav (à 240 g)
1 msk smör eller margarin
salt
peppar
1 burk kantareller i vatten (à 200 g)
1 gul lök
2 tsk majsstärkelse
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 tsk soja
3 msk messmör eller kronärtskockscrème
1 tsk timjan
Sallad
250 g babyplommontomater
1 hjärtsallad
1/2 ask krasse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2314 KJ / 553 kCal
Fett23 g
Salt0.78 g
Kolhydrater54 g
Protein30 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer