Viltskav med kantareller

Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
0
Viltskav med kantareller

En underbart krämig och smakfull viltpanna som du gör på skav från hjort, vispgrädde, lök, kantareller, messmör, soja och timjan. Till det ljuvliga viltskavet serverar du nykokt potatis, fräsch sallad, klippt krasse och gärna lite lingonsylt. Låt er väl smaka!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2014

Viltskav med kantareller

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Viltskav

2 förp kronhjortsskav (à 240 g)
1 msk smör eller margarin
salt
peppar
1 burk kantareller i vatten (à 200 g)
1 gul lök
2 tsk majsstärkelse
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 tsk soja
3 msk messmör eller kronärtskockscrème
1 tsk timjan

Sallad

250 g babyplommontomater
1 hjärtsallad
1/2 ask krasse

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2314 KJ / 553 kCal
Fett23 g
Salt0.78 g
Kolhydrater54 g
Protein30 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Viltskav med messmör och kantareller
Betyg 2.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig skavgryta med kantareller
Betyg 3.1 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skavgryta med enbär, äpple och trattkantareller
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig skavgryta med champinjoner
Betyg 3.3 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Viltskav med krämig paprikasås
Betyg 4.1 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Viltskavsgryta med messmör och lingon
Betyg 4.3 av 5.
81 personer har röstat
Under 45 min att tillaga