Tomat- och hjortskavsgryta med fetaostsallad
En tomat- och hjortskavsgryta som serveras med en knaprig fetaostsallad. Skavet steks i omgångar med lök i en stekpanna. Därefter läggs skavet över i en kastrull där du tillsätter vitlök, tomat, honung och timjan. Dessa ingredienser ska kokas ihop och då finns tid att förbereda pastan och salladen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta, gärna gnocchi
Gryta
1 gul lök
2 förp kronhjortsskav (à 240 g)
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 burk hela tomater (à 400 g)
1 tsk timjan
1 msk honung
salt
peppar
Fetaostsallad
150 g fetaost
1 kruka basilika
1 gurka
2 tsk olivolja
2 tsk rödvinsvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2626 KJ / 627 kCal
Fett23 g
Salt1.03 g
Kolhydrater64 g
Protein39 g
Kommentarer