Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tomat- och hjortskavsgryta med fetaostsallad

En tomat- och hjortskavsgryta som serveras med en knaprig fetaostsallad. Skavet steks i omgångar med lök i en stekpanna. Därefter läggs skavet över i en kastrull där du tillsätter vitlök, tomat, honung och timjan. Dessa ingredienser ska kokas ihop och då finns tid att förbereda pastan och salladen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Gryta: Skala och skiva löken. Stek skaven och löken i omgångar i oljan i en stekpanna och lägg över i en kastrull eller gryta. Pressa i vitlöken.
  3. Tillsätt tomater, timjan och honung i kastrullen. Låt sjuda ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Fetaostsallad: Smula fetaosten, grovhacka basilikan och tärna gurkan. Blanda det med olivolja, vinäger, salt och peppar.
  6. Servera grytan med pastan och fetaostsalladen.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaosten mot tofu.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta, gärna gnocchi
Gryta
  • 1 gul lök
  • 2 förp kronhjortsskav (à 240 g)
  • 1 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk hela tomater (à 400 g)
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk honung
  • salt och peppar
Fetaostsallad
  • 150 g fetaost
  • 1 kruka basilika
  • 1 gurka
  • 2 tsk olivolja
  • 2 tsk rödvinsvinäger
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2626 kJ / 627 kCal