Het curry med rostade sojabönor
Om du är tveksam till tofu så är detta recept helt perfekt för dig! I denna heta curry får den lena tofun omringas av starka karaktärer som ingefära, currypasta och vitlök, och det rundas av fint med kokosmjölken. Toppa med saltade sojabönor och hugg in!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2021
Ingredienser
4 portioner
380 g silkestofu
2 msk japansk soja
Buljong
2 msk riven ingefära
2 msk sesamfrön
1 msk olja
1 tsk röd currypasta
2 vitlöksklyftor
1 l grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
400 ml kokosmjölk
2 morötter
150 g sockerärtor
1/2 påse salladslök (à 125 g)
4 port ramennudlar
salt
peppar
2 dl rostade saltade sojabönor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3378 KJ / 807 kCal
Fett50 g
Salt5 g
Kolhydrater50 g
Protein34 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det är vego kasse, varför föreslår ni kyckling? :D
David
2020-11-26Goda smaker men onödigt mycket vätska. Hälften buljong skulle vara mer balanserad mängd. Torun var god till men kyckling skulle funka, eller någon böna också. Det som lyfte rätten var de rostade soja bönorna! Krispiga! Och de skulle lätt kunna bytas mot nötter.
Cecilia
2020-11-25Jag tycker att det blev väldigt mycket buljong. Det skulle räcka med en halv liter. Annars var det gott o fräscht.
Elisabeth
2020-11-25