Veganchokladmousse | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Veganchokladmousse

Delikat chokladmousse med silkestofu, lönnsirap, mörk choklad och konjak. Servera tillsammans med passionsfrukt. En perfekt avslutning på en god middag för dig som är vegan. Använder du lönnsirap så passar den även veganer som inte äter honung.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält chokladen i vattenbad.
  2. Mixa tofun till en jämn smet i matberedare eller med stavmixer.
  3. Tillsätt lönnsirap/honung, choklad och konjak. Mixa till en jämn smet.
  4. Ställ i kylskåp i minst 1 timme. Fördela i portionsglas/fat. Dela och gröp ur passionsfrukterna. Servera till moussen.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 100 g mörk choklad (60-70% kakaohalt)
  • 1 paket silkestofu (à 350 g)
  • 1 dl lönnsirap eller honung (1 dl sirap motsvarar 3/4 dl honung)
  • 2 1/2 msk konjak
  • 3 passionsfrukter
Lägg till i inköpslistan