Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel

Hemmagjort jordnötssmör

Undrar du hur man kan göra eget jordnötssmör? Då behöver du inte fundera längre! Det är nämligen hur lätt som helst, och det enda du behöver är jordnötter, salt, olja och en matberedare.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Sprid ut nötterna på en plåt. Rosta i mitten av ugnen 10–12 minuter, tills de får lite färg. Ta ut och låt svalna.
  3. Mixa nötterna i en matberedare med olja och salt tills det blir slätt, ca 3–4 minuter. Lägg i en burk och förvara i kylen.
  4. Prova gärna något av våra andra Hemgjorda nötsmör t ex Hasselnötssmör, Mandelsmör eller Valnötssmör.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Tips

Jordnötssmöret håller ca 2-3 veckor i kylen.

Ingredienser

Portioner: ca 2 dl
  • 200 g naturella jordnötter
  • 3 msk rapsolja
  • 1 krm salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3092 kJ / 739 kCal

ICA återkallar ICA Wrap Falafel av rödbeta med ajvarbulgur Läs mer