Mixa valnötter med olja och salt och gör eget valnötssmör! Snabbt, enkelt och prisvärt. Det krämiga nötsmöret kan du använda i allt från dressingar till smoothies.
Ett recept från:
Buffé
nr 2,
2019
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Kommentar
Anna
2020-10-20Jag lämnade valnötterna i ugnen (200 grader) och de blev alldeles brända. Tiden bör nog justeras. Synd på valnötterna!
Redaktionen ICAse
2020-10-21Hej Anna! Men så tråkigt att de blev brända. Hade du över och undervärme i ugnen? Ett tips till nästa gång är, eftersom alla ugnar är olika, att börja med lite kortare tid dvs 10 minuter och titta in i ugnen och se hur rostningen går. Både temperaturen och tiden är det som vi har använt vid provlagning. Hoppas att du vill testa receptet igen! Hälsningar Elina