Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Enkel

Hemmagjort valnötssmör

Mixa valnötter med olja och salt och gör eget valnötssmör! Snabbt, enkelt och prisvärt. Det krämiga nötsmöret kan du använda i allt från dressingar till smoothies.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Sprid ut nötterna på en plåt. Rosta i mitten av ugnen 10–12 minuter, tills de får lite färg. Ta ut och låt svalna.
  3. Mixa nötterna i en matberedare med olja och salt tills det blir slätt, ca 3–4 minuter. Lägg i en burk och förvara i kylen.
  4. Prova gärna något av våra andra Hemgjorda nötsmör t ex Hasselnötssmör, Jordnötssmör eller Mandelsmör.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Tips

Valnötssmöret håller ca 2-3 veckor i kylen.

Ingredienser

Portioner: ca 2 dl
  • 200 g naturella valnötter
  • 3 msk rapsolja
  • 1 krm salt

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 3522 kJ / 841 kCal