Mixa valnötter med olja och salt och gör eget valnötssmör! Snabbt, enkelt och prisvärt. Det krämiga nötsmöret kan du använda i allt från dressingar till smoothies.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jag lämnade valnötterna i ugnen (200 grader) och de blev alldeles brända. Tiden bör nog justeras. Synd på valnötterna!
Anna
2020-10-20Hej Anna! Men så tråkigt att de blev brända. Hade du över och undervärme i ugnen? Ett tips till nästa gång är, eftersom alla ugnar är olika, att börja med lite kortare tid dvs 10 minuter och titta in i ugnen och se hur rostningen går. Både temperaturen och tiden är det som vi har använt vid provlagning. Hoppas att du vill testa receptet igen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-10-21