Smashad gurka med chiliolja
![Smashad gurka med chiliolja](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/rozv37l5detvnbwob6tn.jpg)
Smashad gurka har blivit en trend inom matvärlden där man krossar gurkan innan den blandas med en dressing, ett tillvägagångssätt som gör att gurkan tar åt sig bättre av dressingen. I det här fallet består dressingen av en kryddig chiliolja, toppa allt med jordnötter.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2024
![Smashad gurka med chiliolja](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/rozv37l5detvnbwob6tn.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 gurkor à ca 400 g
1/2 msk chiliflakes
1/2 msk chilipulver
1/2 tsk spiskummin
1 stjärnanis
1/2 msk strösocker
1 tsk salt
1 dl neutral rapsolja
2 msk asiatisk fisksås
1/2 dl rostad lök
1/2 dl hackade salta jordnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1265 KJ / 302 kCal
Fett28 g
Salt3.3 g
Kolhydrater9 g
Protein4 g
Kommentar
Mycket god (och stark) chiliolja! Den borde ligga som ett eget recept då samma olja används i flera recept (så som det presenterades i Buffé).
Magdalena
2024-11-09