Smashad gurka med chiliolja

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
1
Smashad gurka med chiliolja

 Smashad gurka har blivit en trend inom matvärlden där man krossar gurkan innan den blandas med en dressing, ett tillvägagångssätt som gör att gurkan tar åt sig bättre av dressingen. I det här fallet består dressingen av en kryddig chiliolja, toppa allt med jordnötter. 

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2024

Smashad gurka med chiliolja

Ingredienser

4 portioner
2 gurkor à ca 400 g
1/2 msk chiliflakes
1/2 msk chilipulver
1/2 tsk spiskummin
1 stjärnanis
1/2 msk strösocker
1 tsk salt
1 dl neutral rapsolja
2 msk asiatisk fisksås
1/2 dl rostad lök
1/2 dl hackade salta jordnötter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Mycket god (och stark) chiliolja! Den borde ligga som ett eget recept då samma olja används i flera recept (så som det presenterades i Buffé).

Magdalena

2024-11-09

Näringsvärde per portion

Energi1265 KJ / 302 kCal
Fett28 g
Salt3.3 g
Kolhydrater9 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Anisstekt banan med frusen grädde
Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fryst chokladmousse med kryddinkokt pumpa
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fryst banan med jordnötssmör och choklad
Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dan dan nudlar
Betyg 4.6 av 5.
63 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparkaksparfait med kryddinkokta äpplen och bär
Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga