Smashad gurka med chiliolja

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Smashad gurka med chiliolja

 Smashad gurka har blivit en trend inom matvärlden där man krossar gurkan innan den blandas med en dressing, ett tillvägagångssätt som gör att gurkan tar åt sig bättre av dressingen. I det här fallet består dressingen av en kryddig chiliolja, toppa allt med jordnötter. 

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2024

Smashad gurka med chiliolja

Ingredienser

4 portioner
2   gurkor à ca 400 g
1/2 msk  chiliflakes
1/2 msk  chilipulver
1/2 tsk  spiskummin
1   stjärnanis
1/2 msk  strösocker
1 tsk  salt
1 dl  neutral rapsolja
2 msk  asiatisk fisksås
1/2 dl  rostad lök
1/2 dl  hackade salta jordnötter

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1265 KJ / 302 kCal
Fett28 g
Salt3.3 g
Kolhydrater9 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Gurk-/papayasallad (Som Tam)
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fryst banan med jordnötssmör och choklad
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Banan- och jordnötsklubbor
Betyg 4.5 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Glassandwich med jordnötter
Betyg 3.8 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekta nudlar
Betyg 3.7 av 5.
41 personer har röstat
Under 30 min att tillaga