Smashad gurka med chiliolja

Smashad gurka har blivit en trend inom matvärlden där man krossar gurkan innan den blandas med en dressing, ett tillvägagångssätt som gör att gurkan tar åt sig bättre av dressingen. I det här fallet består dressingen av en kryddig chiliolja, toppa allt med jordnötter.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2024

Ingredienser
4 portioner
2 gurkor à ca 400 g
1/2 msk chiliflakes
1/2 msk chilipulver
1/2 tsk spiskummin
1 stjärnanis
1/2 msk strösocker
1 tsk salt
1 dl neutral rapsolja
2 msk asiatisk fisksås
1/2 dl rostad lök
1/2 dl hackade salta jordnötter
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1265 KJ / 302 kCal
Fett28 g
Salt3.3 g
Kolhydrater9 g
Protein4 g
Kommentar
Mycket god (och stark) chiliolja! Den borde ligga som ett eget recept då samma olja används i flera recept (så som det presenterades i Buffé).
Magdalena
2024-11-09