Hemmagjort hasselnötssmör

Det är hur enkelt som helst att omvandla smakrika hasselnötter till ett krämigt hasselnötssmör! Perfekt på mackan, till gröten, på pannkakorna eller i smoothien.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019

Ingredienser
ca 2 dl
200 g skalade hasselnötter
3 msk rapsolja
1 krm salt
Gör så här
00:12:00
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi2311 KJ / 552 kCal
Fett55 g
Salt0.7 g
Kolhydrater6 g
Protein9 g
Kommentarer
Jag hoppade över rapsoljan och saltet. Istället körde jag hasselnötterna i mixer ca 8-10 min. Stannade mixern med jämna mellanrum och petade ner från kanterna. Det tar tid, men ha tålamod! Tillslut fick jag ett fantastisk nötsmör, lite ljummen och fint rinnande konsistens från att ha mixats länge. Sååå gott!
Karin
2024-03-02Mitt "smör" blev väldigt tunnflytande trots att jag hade i mindre olja än det som anges i receptet. Kan man få det mer "krämigt " på något sätt?
Karl-erik
2020-09-09Hej Karl-Erik! Då skulle vi rekommendera att ha i lite mer nötter. Hälsningar Elina
ICA-köket
2020-09-09Det blev en väldigt, väldigt mörk, torr och nästan bränd smak, trots att nötterna inte blev brända i ugnen. Jag tror att tiden behöver vara lite kortare.
Rebecca
2020-09-01Hej Rebecca! Tack för din kommentar. Tråkigt att det inte blev så bra smak. Var det skalade hasselnötter du använde eller hade du varmluft på? Vi gör våra recept för "vanlig" över- och undervärme om inget annat anges. Det är lite knepigt med ugnar de kan bete sig väldigt olika. I din ugn kanske nötterna inte behöver vara lika lång tid alt sänka värmen något, du får hålla ett öga på dem och kanske smaka av under tiden. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
2020-09-02