Det är hur enkelt som helst att omvandla smakrika hasselnötter till ett krämigt hasselnötssmör! Perfekt på mackan, till gröten, på pannkakorna eller i smoothien.
Ett recept från:
Buffé
nr 2,
2019
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Kommentarer
Karl-erik
9/9/2020Mitt "smör" blev väldigt tunnflytande trots att jag hade i mindre olja än det som anges i receptet. Kan man få det mer "krämigt " på något sätt?
Redaktionen ICAse
9/9/2020Hej Karl-Erik! Då skulle vi rekommendera att ha i lite mer nötter. Hälsningar Elina
Rebecca
9/1/2020Det blev en väldigt, väldigt mörk, torr och nästan bränd smak, trots att nötterna inte blev brända i ugnen. Jag tror att tiden behöver vara lite kortare.
Redaktionen ICAse
9/2/2020Hej Rebecca! Tack för din kommentar. Tråkigt att det inte blev så bra smak. Var det skalade hasselnötter du använde eller hade du varmluft på? Vi gör våra recept för "vanlig" över- och undervärme om inget annat anges. Det är lite knepigt med ugnar de kan bete sig väldigt olika. I din ugn kanske nötterna inte behöver vara lika lång tid alt sänka värmen något, du får hålla ett öga på dem och kanske smaka av under tiden. Hälsningar Ulrika