Hemmagjort hasselnötssmör

4
2
Hemmagjort hasselnötssmör

Det är hur enkelt som helst att omvandla smakrika hasselnötter till ett krämigt hasselnötssmör! Perfekt på mackan, till gröten, på pannkakorna eller i smoothien.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019

Hemmagjort hasselnötssmör

Ingredienser

ca 2 dl
200 g
skalade hasselnötter
3 msk
rapsolja
1 krm
salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Tips

Hasselnötssmöret håller ca 2-3 veckor i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Karl-erik

9/9/2020

Mitt "smör" blev väldigt tunnflytande trots att jag hade i mindre olja än det som anges i receptet. Kan man få det mer "krämigt " på något sätt?

Redaktionen ICAse

9/9/2020

Hej Karl-Erik! Då skulle vi rekommendera att ha i lite mer nötter. Hälsningar Elina

Rebecca

9/1/2020

Det blev en väldigt, väldigt mörk, torr och nästan bränd smak, trots att nötterna inte blev brända i ugnen. Jag tror att tiden behöver vara lite kortare.

Redaktionen ICAse

9/2/2020

Hej Rebecca! Tack för din kommentar. Tråkigt att det inte blev så bra smak. Var det skalade hasselnötter du använde eller hade du varmluft på? Vi gör våra recept för "vanlig" över- och undervärme om inget annat anges. Det är lite knepigt med ugnar de kan bete sig väldigt olika. I din ugn kanske nötterna inte behöver vara lika lång tid alt sänka värmen något, du får hålla ett öga på dem och kanske smaka av under tiden. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 2311 KJ / 552 kCal
Fett 55 g
Salt 0.7 g
Kolhydrater 6 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept