Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel

Hemmagjort hasselnötssmör

Det är hur enkelt som helst att omvandla smakrika hasselnötter till ett krämigt hasselnötssmör! Perfekt på mackan, till gröten, på pannkakorna eller i smoothien.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Sprid ut nötterna på en plåt. Rosta i mitten av ugnen 10–12 minuter, tills de får lite färg. Ta ut och låt svalna.
  3. Mixa nötterna i en matberedare med olja och salt tills det blir slätt, ca 3–4 minuter. Lägg i en burk och förvara i kylen.
  4. Prova gärna något av våra andra Hemgjorda nötsmör t ex Mandelsmör, Jordnötssmör eller Valnötssmör.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Tips

Hasselnötssmöret håller ca 2-3 veckor i kylen.

Ingredienser

Portioner: ca 2 dl
  • 200 g skalade hasselnötter
  • 3 msk rapsolja
  • 1 krm salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2311 kJ / 552 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer