Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Svampbruschetta med jordnötter

En supersmaskig smörgås toppad med en röra på kantareller, skogschampinjoner, jordnötter och bladpersilja passar utmärkt både som fin förrätt och som lyxigt mellanmål.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs finhackade schalottenlökar och hackade kantareller eller skogschampinjoner i smör. Låt svalna.
  2. Blanda svampfräset med grovhackade jordnötter, färskpressad citronjuice och hackad bladpersilja. Salta och peppra.
  3. Servera röran på rostat bröd som förrätt. Strö ev över lite flingsalt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 250 g hackade kantareller eller skogschampinjoner
  • 2 msk smör
  • 3 msk grovhackade jordnötter
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 dl hackad bladpersilja
  • salt och peppar
  • rostat bröd
  • ev flingsalt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer