Udonnudlar med ingefärskyckling

Denna goda nudelrätt med udonnudlar har en härlig smak från ingefära och vitlök, fräschör från kinakål och krispighet från jordnötter. En snabblagad familjefavorit med andra ord!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2024

Ingredienser
4 portioner
1 dl hackad gari (inlagd ingefära)
1/2 dl grovhackade jordnötter
1 - 2 skivad grön peppar (chili)
300 g kinakål
4 finhackade vitlöksklyftor
400 g kycklinglårfilé
2 msk neutral rapsolja
1 tsk salt
1 msk ris- eller vitvinsvinäger
250 g udonnudlar
Gör så här
00:10:00
00:01:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tycker inte kombinationen fungerar så bra och kändes slösaktigt att använda udon nudlar. Jag tycker de passar bättre med buljong/soppa. Risnudlar och rödchili samt vanlig färsk ingefära hade nog varit godare.
Fanny
2025-02-02Blev jättegott! Körde med ris istället för nudlar och hade crispy chili i olja istället för grön chili.
Alice
2024-09-30Använde ”Crispy Chili in oil” i stället för färsk chili, det blev gott!
Anna
2024-09-18