Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Hemgjort mandelsmör

Ett smör av nötter eller mandlar gör du enkelt själv. Här är det sötmandel som står i centrum, men det går lika bra med cashewnöt, valnöt eller pistagenöt. Just det här mandelsmöret är gott som pålägg, topping på gröten eller att bre på pannkakor!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger 1 burk portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg mandlarna på en bakpappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen 10–12 minuter. Ta ut och låt svalna.
  3. Mixa mandlarna i matberedare med olja och salt tills det blir slätt, ca 3–4 minuter. Lägg över i en burk och förvara mandelsmöret i kylen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är per sats.

Ingredienser

Portioner: Ger 1 burk
  • 200 g skalad sötmandel
  • 3 msk rapsolja
  • 1 krm salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 6542 kJ / 1564 kCal