Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Helstekt fläskkotlett med lavendel och vitlök

Helstekt fläskkotlett med lavendel och vitlök är en välsmakande rätt med lyxig smak och lavendel ger fläskkotletten en gudomlig och spännande smak. Du serverar rätten med en ljuvlig lavendelsås och rostade citronklyftor.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Fläskkotlett: Krydda köttet med salt och peppar. Bryn det i smör i en panna tillsammans med plockad lavendel. Ta upp köttet.
  3. Sås: Vispa ur pannan med vatten och kalvfonden. Tillsätt vin, citronskal och socker. Koka ner till hälften. Varmhåll.
  4. Ugnsbaka köttet tills innertemperaturen är 70°C, ca 30 minuter. Ta sedan ut och linda in köttet i aluminiumfolie. Låt vila.
  5. Rostade citronklyftor: Skär citronen i 4 klyftor. Rosta snittytorna i torr, het stekpanna.
  6. Sila av såsen. Smaka av med salt och peppar.
  7. Skär köttet i 4 skivor (för 4 port), lägg upp på tallrik och servera med sås, citronklyftor och plockad lavendel. Vitlökscrème smakar också bra till.

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i fonden. Byt crème fraiche mot laktosfritt alternativ eller mjölkfritt, tex Sour Supreme (innehåller soja). Stek vitlöken i enbart olja eller mjölkfritt margarin.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.

Ingredienser

Portioner: 4
Fläskkotlett
  • ca 600 g fläskkotlett i bit
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk smör
  • 8 kvistar lavendel
Sås
  • 1 dl vatten
  • 1 msk konc kalvfond
  • 3 dl vitt vin
  • skalet av 1 citron
  • 2 krm socker
  • 2 krm salt
  • 1/2 krm peppar
Rostade citronklyftor
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1167 kJ / 279 kCal
Läs mer om näringsvärden