Helstekt fläskkotlett med lavendel och vitlök
Helstekt fläskkotlett med lavendel och vitlök är en välsmakande rätt med lyxig smak och lavendel ger fläskkotletten en gudomlig och spännande smak. Du serverar rätten med en ljuvlig lavendelsås och rostade citronklyftor.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008
Ingredienser
4 portioner
Fläskkotlett
ca 600 g fläskkotlett i bit
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk smör
8 kvistar lavendel
Sås
1 dl vatten
1 msk konc kalvfond
3 dl vitt vin
skalet av 1 citron
2 krm socker
2 krm salt
1/2 krm peppar
Rostade citronklyftor
1 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1167 KJ / 279 kCal
Kommentarer
Verkar goda måste prova ,kanske till helgen
Kennet
2016-08-31Jättegott, enkelt att tillaga, med en pikant smak av lavendel. Hade bara torkad lavendel fr apoteket men det gick bra det med. Servera även färskpotatis och något grönt t.ex sparris till och glöm inte en stor sats av vitlökscremen.Den var pricken över i.
Sonja
2008-07-01