Helstekt fläskkotlett med lavendel och vitlök

5
2
Helstekt fläskkotlett med lavendel och vitlök

Helstekt fläskkotlett med lavendel och vitlök är en välsmakande rätt med lyxig smak och lavendel ger fläskkotletten en gudomlig och spännande smak. Du serverar rätten med en ljuvlig lavendelsås och rostade citronklyftor.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008

Helstekt fläskkotlett med lavendel och vitlök

Ingredienser

4 portioner

Fläskkotlett

ca 600 g fläskkotlett i bit
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk smör
8 kvistar lavendel

Sås

1 dl vatten
1 msk konc kalvfond
3 dl vitt vin
skalet av 1 citron
2 krm socker
2 krm salt
1/2 krm peppar

Rostade citronklyftor

1 citron

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i fonden. Byt crème fraiche mot laktosfritt alternativ eller mjölkfritt, tex Sour Supreme (innehåller soja). Stek vitlöken i enbart olja eller mjölkfritt margarin.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Kennet

2016-08-31

Verkar goda måste prova ,kanske till helgen

Sonja

2008-07-01

Jättegott, enkelt att tillaga, med en pikant smak av lavendel. Hade bara torkad lavendel fr apoteket men det gick bra det med. Servera även färskpotatis och något grönt t.ex sparris till och glöm inte en stor sats av vitlökscremen.Den var pricken över i.

Näringsvärde per portion

Energi 1167 KJ / 279 kCal
Läs mer om näringsvärden