Potatispuré
Ett enkelt recept på smakrik och krämig potatispuré. Du gör purén av potatis, vitlök, mjölk, crème fraiche, gräslök och smör. Utsökt att servera med exempelvis fisk eller kött.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009
Ingredienser
6 portioner
1 kg potatis
1 vitlöksklyfta
2 - 2 1/2 dl mjölk
2 dl crème fraiche
1 dl finskuren gräslök
1 msk smör
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Supergott!
Helena
2023-10-28Vet inte om det räcker till 6 personer, den är så god!! Tyckte den kändes väldigt mäktig för att vara puré med bara mejeriprodukterna. Så vi la i lite rapsolja och den vart magisk(!)
Susann
2023-01-08Mycket gott. Fluffig och len purre som känns fräsch snarare än stabbig. (Jag har skippat vitlöken men är säkert gott)
Max
2022-10-22