Wallenbergare med kålrabbisallad
Saftiga wallenbergare med kålrabbisallad och en delikat timjansås som smaksatts med vitt matlagningsvin. Såsen tillagas samtidigt som wallenbergarna steks färdigt i ugnen genom att vin, mjölk, grädde kokats upp och kryddats med timjan. Som tillbehör serveras en sötsyrlig kålrabbi och nykokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2015
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Kålrabbisallad
1 kålrabbi
1/2 citron
1 msk olivolja
1/2 kruka persilja
65 g babyspenat
Wallenbergare
ca 500 g kalvfärs
1 1/2 dl vispgrädde
1 tsk salt
2 krm peppar
1/2 dl ströbröd
1 msk smör
Timjansås
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 köttbuljongtärning
1 tsk kinesisk soja
1 tsk timjan
1 msk majsstärkelse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2706 KJ / 647 kCal
Fett32 g
Salt4.8 g
Kolhydrater49 g
Protein35 g
Kommentarer