Wallenbergare med kålrabbisallad

Betyg 3.2 av 5.
34 personer har röstat
0
Wallenbergare med kålrabbisallad

Saftiga wallenbergare med kålrabbisallad och en delikat timjansås som smaksatts med vitt matlagningsvin. Såsen tillagas samtidigt som wallenbergarna steks färdigt i ugnen genom att vin, mjölk, grädde kokats upp och kryddats med timjan. Som tillbehör serveras en sötsyrlig kålrabbi och nykokt potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2015

Wallenbergare med kålrabbisallad

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Kålrabbisallad

1 kålrabbi
1/2 citron
1 msk olivolja
1/2 kruka persilja
65 g babyspenat

Wallenbergare

ca 500 g kalvfärs
1 1/2 dl vispgrädde
1 tsk salt
2 krm peppar
1/2 dl ströbröd
1 msk smör

Timjansås

1 1/2 dl vitt matlagningsvin
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 köttbuljongtärning
1 tsk kinesisk soja
1 tsk timjan
1 msk majsstärkelse

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
34 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2706 KJ / 647 kCal
Fett32 g
Salt4.8 g
Kolhydrater49 g
Protein35 g

Testa liknande recept

Wallenbergare med rostade svartrötter och timjansås
Betyg 3.1 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsrostad kålrabbi med persilja och krutonger
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegonuggets med kålrabbisallad
Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smörrebröd med picklad kålrabbi och chèvrekräm
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kålrabbi med brynt yuzusmör och sesamfrö
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kålrabbisallad
Betyg 2.4 av 5.
20 personer har röstat
Under 15 min att tillaga