Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Wallenbergare med kålrabbisallad

Saftiga wallenbergare med kålrabbisallad och en delikat timjansås som smaksatts med vitt matlagningsvin. Såsen tillagas samtidigt som wallenbergarna steks färdigt i ugnen genom att vin, mjölk, grädde kokats upp och kryddats med timjan. Som tillbehör serveras en sötsyrlig kålrabbi och nykokt potatis.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Koka potatisen.
  3. Kålrabbisallad: Skala och skiva kålrabbin riktigt tunt, gärna med mandolin eller osthyvel. Skölj citronen, riv skalet och pressa ur saften.
  4. Blanda citronskal och -saft med olivoljan och vänd ner kålrabbin. Krydda med salt och peppar. Hacka persiljan och vänd ner.
  5. Blanda kålrabbin med spenaten strax innan serveringen.
  6. Wallenbergare: Blanda färsen med grädden. Krydda med salt och peppar.
  7. Forma färsen 8 till biffar (för 4 port) och panera dem i ströbrödet. Bryn dem i matfettet i en stekpanna och lägg i en ugnssäker form. Sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter.
  8. Timjansås: Koka upp vin, mjölk, grädde, buljongtärning, soja och timjan. Låt sjuda ca 5 minuter. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten och låt koka ytterligare ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  9. Servera wallenbergare med kålrabbisallad, sås och potatis.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd gluenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd grädde, matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
Kålrabbisallad
  • 1 kålrabbi
  • 1/2 citron
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 kruka persilja
  • 65 g babyspenat
Wallenbergare
  • ca 500 g kalvfärs
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 msk smör
Timjansås
  • 1 1/2 dl vitt matlagningsvin
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk majsstärkelse
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2706 kJ / 647 kCal