Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Halstrad torskrygg med pepparrotsmajonnäs och rostad blomkål

Halstrad filé av torskrygg med pepparrotsmajonnäs och rostad blomkål är gott till både vardag och fest. Stek torskens skinn krispigt, och njut av fisken med klassiska smaker av pepparrot, gräslök och citron.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om den är fryst.
  2. Sätt ugnen på 225°C. Sätt in en plåt i ugnen.
  3. Skala och skär potatisen i ca 3x3 cm bitar. Blanda potatisen med hälften av olivoljan i en bunke. Krydda med salt och peppar. Häll potatisen på den förvärmda plåten. Sätt in den mitt i ugnen ca 20 minuter. Rör försiktigt om en gång.
  4. Bryt blomkålen i buketter. Blanda dem med resten av olivoljan i en bunke. Krydda med salt och peppar. Lägg dem på potatisplåten och fortsätt att rosta ytterligare ca 10 minuter.
  5. Sänk ugnstemperaturen till 150°C.
  6. Skär gräslöken fint. Skala och riv pepparroten. Blanda Majonnäsen med gräslök och pepparrot.
  7. Strimla sockerärterna fint på längden. Ansa salladen. Pressa citronen.
  8. Bryn torskryggen på båda sidor i smöret i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg den i ugnssäker form. Sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.
  9. Blanda salladen och sockerärterna med citronsaften.
  10. Servera torsken med rostad potatis och blomkål, sockerärtssallad och pepparrotsmajonnäs.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör alt olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett alt olja.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 300 g torskrygg
  • 3 medelstora potatisar
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 200 g blomkål
  • 1/2 kruka gräslök
  • 2 msk färskriven pepparrot
  • 1 dl majonnäs (gärna hemgjord, se länk nedan under steg 6)
  • ca 75 g sockerärtor
  • 1/2 kruka krispsallad
  • saft av 1/2 citron (1/2 citron motsvarar 1 msk saft)
  • 1 msk smör
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3370 kJ / 805 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept