Halstrad torskrygg med pepparrotsmajonnäs och rostad blomkål

Betyg 3.9 av 5.
29 personer har röstat
2
Halstrad torskrygg med pepparrotsmajonnäs och rostad blomkål

Halstrad filé av torskrygg med pepparrotsmajonnäs och rostad blomkål är gott till både vardag och fest. Stek torskens skinn krispigt, och njut av fisken med klassiska smaker av pepparrot, gräslök och citron.

Halstrad torskrygg med pepparrotsmajonnäs och rostad blomkål

Ingredienser

2 portioner
300 g torskrygg
3 medelstora potatisar
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
200 g blomkål
1/2 kruka gräslök
2 msk färskriven pepparrot
1 dl majonnäs (gärna hemgjord, se länk nedan under steg 6)
ca 75 g sockerärtor
1/2 kruka krispsallad
saft av 1/2 citron (1/2 citron motsvarar 1 msk saft)
1 msk smör

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
29 personer har röstat

Kommentarer

Såååå gott! Eftersom jag älskar pepparrot, och rostade grönsaker, så var detta en riktig höjdare en söndag! Serverade med en Alvariño, vilket var ett klockrent val!

Anette

2024-02-11

Mycket lätt "grundrecept". Skala och hacka potatis och grönsaker tog längst tid. Stekte, potatisen och blomkålen med kryddor då det gick lite fortare. Lagade torsken efter receptet. Blandade i örtkryddor, citron och lite örtsalt i majonnäsblandningen. Serverade grönsakerna, sallad sockerärtor, tomater och citronkyfftor i separata skålar (alla får ta den mängd de vill ha). Alla tyckte att det blev jättegott :-)

Else

2015-07-06

Näringsvärde per portion

Energi3370 KJ / 805 kCal
Fett58 g
Salt2.49 g
Kolhydrater32 g
Protein35 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rimmad torskrygg med krossade rödbetor och pepparrot
Betyg 4 av 5.
201 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Torskrygg med dillmos
Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torskrygg med hummervelouté och variation på kål
Betyg 3.1 av 5.
94 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostad potatis och blomkål med tonfiskröra
Betyg 3.7 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Oxbringa med bukettblomkål
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad torskrygg med marinerade grönsaker
Betyg 2.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga