Halstrad torskrygg med pepparrotsmajonnäs och rostad blomkål
Halstrad filé av torskrygg med pepparrotsmajonnäs och rostad blomkål är gott till både vardag och fest. Stek torskens skinn krispigt, och njut av fisken med klassiska smaker av pepparrot, gräslök och citron.
Ingredienser
2 portioner
300 g torskrygg
3 medelstora potatisar
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
200 g blomkål
1/2 kruka gräslök
2 msk färskriven pepparrot
1 dl majonnäs (gärna hemgjord, se länk nedan under steg 6)
ca 75 g sockerärtor
1/2 kruka krispsallad
saft av 1/2 citron (1/2 citron motsvarar 1 msk saft)
1 msk smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3370 KJ / 805 kCal
Fett58 g
Salt2.49 g
Kolhydrater32 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Såååå gott! Eftersom jag älskar pepparrot, och rostade grönsaker, så var detta en riktig höjdare en söndag! Serverade med en Alvariño, vilket var ett klockrent val!
Anette
2024-02-11Mycket lätt "grundrecept". Skala och hacka potatis och grönsaker tog längst tid. Stekte, potatisen och blomkålen med kryddor då det gick lite fortare. Lagade torsken efter receptet. Blandade i örtkryddor, citron och lite örtsalt i majonnäsblandningen. Serverade grönsakerna, sallad sockerärtor, tomater och citronkyfftor i separata skålar (alla får ta den mängd de vill ha). Alla tyckte att det blev jättegott :-)
Else
2015-07-06