Halstrad filé av torskrygg med pepparrotsmajonnäs och rostad blomkål är gott till både vardag och fest. Stek torskens skinn krispigt, och njut av fisken med klassiska smaker av pepparrot, gräslök och citron.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör alt olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett alt olja.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Mycket lätt "grundrecept". Skala och hacka potatis och grönsaker tog längst tid. Stekte, potatisen och blomkålen med kryddor då det gick lite fortare. Lagade torsken efter receptet. Blandade i örtkryddor, citron och lite örtsalt i majonnäsblandningen. Serverade grönsakerna, sallad sockerärtor, tomater och citronkyfftor i separata skålar (alla får ta den mängd de vill ha). Alla tyckte att det blev jättegott :-)
Else
2015-07-06