Halstrad torskrygg med pepparrotsmajonnäs och rostad blomkål

26
1
Halstrad torskrygg med pepparrotsmajonnäs och rostad blomkål

Halstrad filé av torskrygg med pepparrotsmajonnäs och rostad blomkål är gott till både vardag och fest. Stek torskens skinn krispigt, och njut av fisken med klassiska smaker av pepparrot, gräslök och citron.

Skriv ut
Halstrad torskrygg med pepparrotsmajonnäs och rostad blomkål

Ingredienser

2 portioner
300 g
torskrygg
3
medelstora potatisar
2 msk
olivolja
-
salt och svartpeppar
200 g
blomkål
1/2
kruka gräslök
2 msk
färskriven pepparrot
1 dl
majonnäs (gärna hemgjord, se länk nedan under steg 6)
ca 75 g
sockerärtor
1/2
kruka krispsallad
saft av 1/2
citron (1/2 citron motsvarar 1 msk saft)
1 msk
smör

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör alt olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett alt olja.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentar

Else

7/6/2015

Mycket lätt "grundrecept". Skala och hacka potatis och grönsaker tog längst tid. Stekte, potatisen och blomkålen med kryddor då det gick lite fortare. Lagade torsken efter receptet. Blandade i örtkryddor, citron och lite örtsalt i majonnäsblandningen. Serverade grönsakerna, sallad sockerärtor, tomater och citronkyfftor i separata skålar (alla får ta den mängd de vill ha). Alla tyckte att det blev jättegott :-)

Näringsvärde per portion

Energi 3370 KJ / 805 kCal
Fett 58 g
Salt 2.49 g
Kolhydrater 32 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept