Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Halloumiburgare med coleslaw och rostade rotfrukter

Halloumiburgare är en klassisk lakto-ovo-vegetarisk variant på hamburgare som alltid funkar! Servera stekt halloumi i hamburgerbröd med coleslaw, tomat, sallad och rostad lök. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Söndagspreppen är ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Sätt ugnen på 175°C. Lägg Rostad sötpotatis, potatis och lök på en bakpappersklädd plåt och värm ca 15 minuter.
  2. Blanda Kålsallad, majonnäs och senap. Skär tomaten i skivor.
  3. Dela varje halloumi i skarven så att det blir totalt fyra tjocka skivor (för 4 port). Stek halloumin i en stekpanna med lite olja. Rosta bröden.
  4. Montera burgare av brödet, coleslaw, sallad, tomat, halloumi, Snabbpicklad chili och rostad lök. Servera med rostad sötpotatis, potatis och lök.

För alla

Kontrollera noga innehållet i hamburgerbrödet.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av bröd och rostadlök.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
Redan färdigt
  • 1/4 sats rostad sötpotatis, potatis och lök (se länk i steg 1)
  • 1/3 sats sallad av kål (se länk i steg 2)
  • 1/3 sats snabbpicklad chili (se länk i steg 4)
Tillsätt
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 tomater
  • 2 förp halloumiost (à 150 g)
  • olja (till stekning)
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • 4 msk rostad lök
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer