Testa favoriten halloumi på ett nytt sätt i form av saftiga burgare med morot. En krämig dressing med söt mango chutney och matyoghurt bryter av bra mot den salta burgaren. Med ugnsstekta sötpotatisklyftor till blir det ett perfekt fredagsmys!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2015
Gör glutenfri: Välj glutenfritt ströbröd eller Pofiber och grovt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Välj laktosfri halloumi och yoghurt. Kontrollera innehållet i ströbrödet och i brödet.
Gör mjölkproteinfri: Byt halloumi mot tofu. Kontrollera innehållet i ströbrödet och i brödet. Byt yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Innehåller ägg.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
tycker att det för många ägg. Ska försöka med högst 2 st
Claudine
2020-11-08Blev för tunna och ”äggiga”, inte alls efter förväntan. Följde receptet helt. Ingen Halloumi smak alls..😒
Kerstin
2018-01-24Tyckre att de fick lite för mycket smak av ägg och för lite smak av osten. Nästa gång tar jag nog mindre ägg än vad som står i receptet.
Fanny
2017-09-18