Halloumiburgare med mango chutney-dressing
Testa favoriten halloumi på ett nytt sätt i form av saftiga burgare med morot. En krämig dressing med söt mango chutney och matyoghurt bryter av bra mot den salta burgaren. Med ugnsstekta sötpotatisklyftor till blir det ett perfekt fredagsmys!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2015
Ingredienser
4 portioner
1 morot
200 g halloumi
1 vitlöksklyfta
2 ägg
2 msk potatismjöl
2 msk ströbröd
1 krm chiliflakes
3 msk hackad gräslök
2 krm nymalen svartpeppar
2 msk rapsolja
Mango chutney-dressing
3 msk mango chutney
1 1/2 dl matyoghurt (10 %)
Till servering
4 rostade grova portionsbröd
4 salladsblad
1 skivad avokado
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2172 KJ / 518 kCal
Fett33 g
Salt1.95 g
Kolhydrater32 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegoda ... men som flera redan sagt ... 2 ägg räcker!
Catarina
2024-11-06tycker att det för många ägg. Ska försöka med högst 2 st
Claudine
2020-11-08Blev för tunna och ”äggiga”, inte alls efter förväntan. Följde receptet helt. Ingen Halloumi smak alls..😒
Kerstin
2018-01-24