Halloumiburgare med mango chutney-dressing

235
7
Halloumiburgare med mango chutney-dressing

Testa favoriten halloumi på ett nytt sätt i form av saftiga burgare med morot. En krämig dressing med söt mango chutney och matyoghurt bryter av bra mot den salta burgaren. Med ugnsstekta sötpotatisklyftor till blir det ett perfekt fredagsmys!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2015

Halloumiburgare med mango chutney-dressing

Ingredienser

4 portioner
1
morot
200 g
halloumi
1
vitlöksklyfta
3
ägg
2 msk
potatismjöl
2 msk
ströbröd
1 krm
chiliflakes
3 msk
hackad gräslök
2 krm
nymalen svartpeppar
2 msk
rapsolja

Mango chutney-dressing

3 msk
mango chutney
1 1/2 dl
matyoghurt (10 %)

Till servering

4
rostade grova portionsbröd
4
salladsblad
1
skivad avokado

För alla

Gör glutenfri: Välj glutenfritt ströbröd eller Pofiber och grovt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Välj laktosfri halloumi och yoghurt. Kontrollera innehållet i ströbrödet och i brödet.
Gör mjölkproteinfri: Byt halloumi mot tofu. Kontrollera innehållet i ströbrödet och i brödet. Byt yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Innehåller ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

235

Kommentarer

Claudine

2020-11-08

tycker att det för många ägg. Ska försöka med högst 2 st

Kerstin

2018-01-24

Blev för tunna och ”äggiga”, inte alls efter förväntan. Följde receptet helt. Ingen Halloumi smak alls..😒

Fanny

2017-09-18

Tyckre att de fick lite för mycket smak av ägg och för lite smak av osten. Nästa gång tar jag nog mindre ägg än vad som står i receptet.

Näringsvärde per portion

Energi 2172 KJ / 518 kCal
Fett 33 g
Salt 1.95 g
Kolhydrater 32 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept