Libarulle med kebab och vitlökskräm
Att äta med händerna gör det hela lite roligare för alla familjemedlemmar, och alla får göra sin egen tallrik! Det kocken i hushållet behöver göra är att röra ihop vitlökskrämen, skära upp grönsakerna och steka kebaben. Enkelt och väldigt gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2024
Ingredienser
4 portioner
2 dl lätt crème fraiche
2 msk tomatpesto
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
1 gurka
1/2 förp cosmopolitansallad (à ca 225 g)
2 förp vegokebab (à 275 g)
1 msk olja
8 libabröd
1 dl rostad lök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3967 KJ / 948 kCal
Fett34 g
Salt6.8 g
Kolhydrater111 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Hade rödlök och gjorde stark kebabsås till. God vegetarisk kebab.
Maria
2024-03-13