Libarulle med kebab och vitlökskräm

8
0
Libarulle med kebab och vitlökskräm

Att äta med händerna gör det hela lite roligare för alla familjemedlemmar, och alla får göra sin egen tallrik! Det kocken i hushållet behöver göra är att röra ihop vitlökskrämen, skära upp grönsakerna och steka halloumin och kebaben. Enkelt och väldigt gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2021

Libarulle med kebab och vitlökskräm

Ingredienser

4 portioner
2 dl lätt crème fraiche
2 msk tomatpesto
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
1 gurka
1/2 förp cosmopolitansallad (à ca 225 g)
200 g halloumi
1 förp oumph kebab (à 280 g)
1 msk olja
8 libabröd
1 dl rostad lök

För alla

Kontrollera noga innehållet i kebaben och brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av bröd och rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche och halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche, pesto och halloumi mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3960 KJ / 946 kCal
Fett 40 g
Salt 7 g
Kolhydrater 102 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden