Kålsallad

7
1
Kålsallad

En klassisk kålsallad med morot, vitkål och salladslök som bas är ett krispigt tillbehör som passar till mycket! Lime, vinäger och socker gör kålsalladen både söt och syrlig. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2019

Kålsallad

Ingredienser

10-12
300 g morötter
800 g vitkål
1 förp salladslök (à ca 125 g)
2 msk färskpressad limejuice
3 msk risvinäger
3 msk olivolja
2 tsk strösocker
1 tsk salt
1 tsk nymalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Söndagspreppen är ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Mikael

2022-05-05

Gjorde med ramslök och äppelcidervinäger för att få det lite mer skånskt :) Fräscht och gott!

Näringsvärde per portion

Energi 324 KJ / 78 kCal
Fett 4 g
Salt 0.8 g
Kolhydrater 8 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden