Kålsallad

Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat
4
Kålsallad

En klassisk kålsallad med morot, vitkål och salladslök som bas är ett krispigt tillbehör som passar till mycket! Lime, vinäger och socker gör kålsalladen både söt och syrlig. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2019

Kålsallad

Ingredienser

10-12 portioner
300 g  morötter
800 g  vitkål
1   förp salladslök (à ca 125 g)
2 msk  färskpressad limejuice
3 msk  risvinäger
3 msk  olivolja
2 tsk  strösocker
1 tsk  salt
1 tsk  nymalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Söndagspreppen är ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Älskar denna!!!

Nicole

2024-02-25

Svarar själv: ca 100-120 gr. Räknar Kcal och ska addera tonfisk så proteinet kommer upp. Ca 200 gr tonfisk i vatten. Lägger ev ner några solrosfrön samt polarknäcke jämte om jag vill addera kolhydrat.

Lars

2022-10-10

Hur stor är En portion?

Lars

2022-10-10

Näringsvärde per portion

Energi324 KJ / 78 kCal
Fett4 g
Salt0.8 g
Kolhydrater8 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Asian raw slaw
Betyg 2.8 av 5.
82 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sommarkål med ingefära och lime
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Thailändsk slaw med jordnötter
Betyg 4.6 av 5.
71 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vitkålsslaw med blodgrape
Betyg 2.9 av 5.
29 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gurk- och blomkålssallad
Betyg 4.2 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Asiatisk morots- och vitkålssallad
Betyg 4.5 av 5.
78 personer har röstat
Under 15 min att tillaga