UNDER 15 MIN | Enkel

Kålsallad

En klassisk kålsallad med morot, vitkål och salladslök som bas är ett krispigt tillbehör som passar till mycket! Lime, vinäger och socker gör kålsalladen både söt och syrlig. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10-12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Söndagspreppen är ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Skala morötterna och riv dem grovt. Ta bort den hårda mittstocken på kålen och strimla resten fint. Skiva salladslöken tunt.
  2. Massera morötterna och vitkålen med limejuicen och vinägern någon minut. Blanda ner löken och oljan och krydda med socker, salt och svartpeppar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10-12
  • 300 g morötter
  • 800 g vitkål
  • 1 förp salladslök (à ca 125 g)
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 3 msk risvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 324 kJ / 78 kCal