Kålsallad
En klassisk kålsallad med morot, vitkål och salladslök som bas är ett krispigt tillbehör som passar till mycket! Lime, vinäger och socker gör kålsalladen både söt och syrlig. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2019
Ingredienser
10-12 portioner
300 g morötter
800 g vitkål
1 förp salladslök (à ca 125 g)
2 msk färskpressad limejuice
3 msk risvinäger
3 msk olivolja
2 tsk strösocker
1 tsk salt
1 tsk nymalen svartpeppar
Gör så här
Söndagspreppen är ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi324 KJ / 78 kCal
Fett4 g
Salt0.8 g
Kolhydrater8 g
Protein1 g
Kommentarer
Älskar denna!!!
Nicole
2024-02-25Svarar själv: ca 100-120 gr. Räknar Kcal och ska addera tonfisk så proteinet kommer upp. Ca 200 gr tonfisk i vatten. Lägger ev ner några solrosfrön samt polarknäcke jämte om jag vill addera kolhydrat.
Lars
2022-10-10Hur stor är En portion?
Lars
2022-10-10