Aubergine- och halloumiburgare med salsa och grillat tortillabröd

Betyg 4.4 av 5.
32 personer har röstat
3
Aubergine- och halloumiburgare med salsa och grillat tortillabröd

Grillade aubergine- och halloumiburgare serveras här på ett lite annorlunda vis. De grillade burgarna passar utmärkt ihop med en färgstark och smakrik salsa på fräscha grönsaker som du äter med grillade tortillabröd, färsk knipplök och en klassisk hummus.

Aubergine- och halloumiburgare med salsa och grillat tortillabröd

Ingredienser

4 portioner

Salsa

1   röd chili
1/2   kruka persilja
1/2   påse salladslök (à 125 g)
1/2   ask plommontomater (à 500 g)
1   förp majskorn (à 150 g)
saften av 1/2   citron
salt
peppar

Burgare

1   aubergine (à ca 300 g)
1   knippe färsk lök
400 g  halloumiburgare
2 msk  olivolja

Till servering

8   medium tortillabröd
1   burk hummus (à ca 175-200 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i hummusen.
Fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi och skär i ca 1 cm tjocka skivor.

Gör så här

Tips

Pressa 2 vitlöksklyftor (för 4 port) i olivoljan för lite mer karaktär på grönsakerna.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
32 personer har röstat

Kommentarer

Receptet ser jättegott ut men vad kan man ta istället för hummus som passar bra till? Familjen har allergier på baljväxter, selleri, nötter, mandel och ägg...

Ida

2021-11-29

Anna: Salladslök ser ut som små purjolökar.

Ellinor

2021-08-24

Bár recept. Fråga. Vad är skillnaden mellan salladslök och färsk lök?

Anna

2021-05-14

Näringsvärde per portion

Energi3117 KJ / 746 kCal
Fett37 g
Salt6.5 g
Kolhydrater65 g
Protein35 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Vego halloumiburgare
Betyg 2.8 av 5.
122 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Bönburgare med varm tomat- och auberginesallad
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Baguette med rostade grönsaker, halloumi och hummus
Betyg 4 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gratinerad aubergine med cannellini och feta
Betyg 3.9 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Aubergine- och getostburgare med pestokvarg
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halloumiburgare med srirachamajonnäs och soltorkade tomater
Betyg 4.7 av 5.
115 personer har röstat
Under 30 min att tillaga