Aubergine- och halloumiburgare med salsa och grillat tortillabröd

Grillade aubergine- och halloumiburgare serveras här på ett lite annorlunda vis. De grillade burgarna passar utmärkt ihop med en färgstark och smakrik salsa på fräscha grönsaker som du äter med grillade tortillabröd, färsk knipplök och en klassisk hummus.

Ingredienser
4 portioner
Salsa
1 röd chili
1/2 kruka persilja
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1/2 ask plommontomater (à 500 g)
1 förp majskorn (à 150 g)
saften av 1/2 citron
salt
peppar
Burgare
1 aubergine (à ca 300 g)
1 knippe färsk lök
400 g halloumiburgare
2 msk olivolja
Till servering
8 medium tortillabröd
1 burk hummus (à ca 175-200 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3117 KJ / 746 kCal
Fett37 g
Salt6.5 g
Kolhydrater65 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Receptet ser jättegott ut men vad kan man ta istället för hummus som passar bra till? Familjen har allergier på baljväxter, selleri, nötter, mandel och ägg...
Ida
2021-11-29Anna: Salladslök ser ut som små purjolökar.
Ellinor
2021-08-24Bár recept. Fråga. Vad är skillnaden mellan salladslök och färsk lök?
Anna
2021-05-14