Aubergine- och halloumiburgare med salsa och grillat tortillabröd

28
3
Aubergine- och halloumiburgare med salsa och grillat tortillabröd

Grillade aubergine- och halloumiburgare serveras här på ett lite annorlunda vis. De grillade burgarna passar utmärkt ihop med en färgstark och smakrik salsa på fräscha grönsaker som du äter med grillade tortillabröd, färsk knipplök och en klassisk hummus.

Aubergine- och halloumiburgare med salsa och grillat tortillabröd

Ingredienser

4 portioner

Salsa

1 röd chili
1/2 kruka persilja
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1/2 ask plommontomater (à 500 g)
1 förp majskorn (à 150 g)
saften av 1/2 citron
salt
peppar

Burgare

1 aubergine (à ca 300 g)
1 knippe färsk lök
400 g halloumiburgare
2 msk olivolja

Till servering

8 medium tortillabröd
1 burk hummus (à ca 175-200 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i hummusen.
Fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi och skär i ca 1 cm tjocka skivor.

Gör så här

Tips

Pressa 2 vitlöksklyftor (för 4 port) i olivoljan för lite mer karaktär på grönsakerna.

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Ida

2021-11-29

Receptet ser jättegott ut men vad kan man ta istället för hummus som passar bra till? Familjen har allergier på baljväxter, selleri, nötter, mandel och ägg...

Ellinor

2021-08-24

Anna: Salladslök ser ut som små purjolökar.

Anna

2021-05-14

Bár recept. Fråga. Vad är skillnaden mellan salladslök och färsk lök?

Näringsvärde per portion

Energi 3117 KJ / 746 kCal
Fett 37 g
Salt 6.5 g
Kolhydrater 65 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden