Vegoburgare med majs
Sugen på en saftig vegoburgare till middag? Gör majsbiffar med sötpotatis och halloumi och servera i hamburgerbröd tillsammans med picklad rödlök, jalapeño och koriander.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022
Ingredienser
4 portioner
Burgare
1 gul lök
200 g sötpotatis
150 g halloumi eller grillost
1 förp majskorn (à 150 g)
1 stort ägg
1 1/2 dl mandelmjöl
1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
olja
Tillbehör
4 hamburgerbröd
1 dl crème fraiche
4 salladsblad
1 dl picklad rödlök (färdig eller se länk i steg 5)
1 färsk skivad jalapeño
1 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Enkelt och gott. Inga problem att vända. Fastnade lite i formen. Men smaken vägde upp för det.
Louise
2022-08-21Jättegott. Lite svårt att få till burgarna, men smakar magiskt i kombination med tillbehören.
Helena
2022-05-29Värdelöst recept, gick jättelätt att forma, men att få dom att hålla ihop och lyckas vända dom var omöjligt. En ända pannkaka utav allt ihop....
Johanna
2022-05-21