Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fiskburgare med gurkdressing

Fiskburgare med gurkdressing är ett roligt recept som säkert de yngre i familjen vill vara med att laga. Lägg klickar av gurkdressingen ovanpå fisken och på med brödlocket.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fisken i kuber och lägg i matberedaren. Tillsätt salt och peppar och mixa ihop.
  2. Tillsätt grädden och arbeta ihop snabbt.
  3. Forma 4 burgare (för 4 port) av fiskfärsen. Vänd dem runt om i ströbrödet.
  4. Hetta upp en stekpanna och lägg i smöret. Stek burgarna gyllene på bägge sidor, ca 5 minuter.
  5. Skala och skiva löken fint. Skär tomaterna i tunna skivor. Riv salladsbladen.
  6. Blanda crème fraichen med gurkan och smaka av med salt och peppar.
  7. Bygg 4 burgare (för 4 port). Lägg gurkdressingen på fisken.

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfritt: använd glutenfritt ströbröd och glutenfria hamburgerbröd.
Gör mjölkfritt: uteslut vispgrädden och välj mjölkfritt gräddalternativ från t ex Oatly eller Beneviva. Använd ströbröd och hamburgerbröd utan mjölk och stek i olja eller mjölkfritt margarin. Till gurk-dressingen: välj mjölkfri crème fraiche eller softspread utrörd med lite mjölkfri grädd-/mjölk-produkt till lagom konsistens.
Gör äggfritt: använd äggfritt ströbröd och hamburgerbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g fiskfilé t ex kolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 0,8 dl ströbröd
  • 1 msk smör
  • 1 gul lök
  • 2 tomater
  • 4 salladsblad
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 msk bostongurka
  • salt och peppar
  • 4 hamburgerbröd
Lägg till i inköpslistan