Fiskburgare med gurkdressing
Fiskburgare med gurkdressing är ett roligt recept som säkert de yngre i familjen vill vara med att laga. Lägg klickar av gurkdressingen ovanpå fisken och på med brödlocket.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2003
Ingredienser
4 portioner
400 g fiskfilé t ex kolja
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 - 4/5 dl ströbröd
1 msk smör
1 gul lök
2 tomater
4 salladsblad
1 dl crème fraiche
3 msk bostongurka
salt
peppar
4 hamburgerbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott och fräscht en vanlig vardag! Vi gjorde 4 st fiskburgare av smeten men det hade varit mer lagom att göra 6 lite mindre och plattare. Smeten blev ganska kladdig. Nästa gång drar vi ner på grädden och har i ett ägg. Såsen var mycket god till och räckte precis så nästa gång gör vi mer. Om man vill kan man krydda burgarna lite mer. Vår dotter som är 1½ år var inte så förtjust i den här maträtten men vi vuxna tänker definitift äta det igen. Rekommenderas!
Johanna
2014-01-17Helt okej middagsalternativt. Jag fick 6 biffar av satsen. Dock kladdigt värre och bökigt innan jag fick in snitsen att göra burgarna. Jag tog en klick i handen och gjorde till en större köttbulle som jag sedan la ner i ströbrödet och plattade till lite, hällde ströbröd över och sedan tog en stekspade för att vända burgaren i ströbrödet för att den skulle hålla ihop bättre. Använde turkisk yoghurt till röran istället för creme fraiche och det var mkt gott! Grova hamburgerbröd till från korvbrödsbagaren och vanlig gurka så var middagen komplett;)
Danielle
2011-10-12