Nudlar i buljong med kyckling och ingefära
En fräsch och härligt doftande buljong blir dagens rätt, med udonnudlar, kyckling och kål- och pakchoimix. Hemligheten till det hela är en ingefärsshot som tillför det där lilla extra.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2023
Ingredienser
2 portioner
1 förp färska udonnudlar (à 250 g)
300 g strimlad kycklingfilé
1 tsk olja
salt
peppar
1 förp färdig buljong (gärna ramen, à 400 g)
1 förp ingefära shot (à 60 ml)
150 g kål - och pakchoimix
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2759 KJ / 659 kCal
Fett6 g
Salt2 g
Kolhydrater95 g
Protein53 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Rejält god! Så lätt att laga och så härliga strukturer, färger och smaker. Udon nudlar är riktigt tuggiga och matiga.
Cecilia
2023-02-15Riktigt gott!
Erik
2022-11-15