Rostad sötpotatis, potatis och lök

5
1
Rostad sötpotatis, potatis och lök

Ugnsrostad potatis, sötpotatis och lök passar fint som tillbehör till exempelvis färsbiffar eller som bas i en soppa eller gryta. Grönsakerna får smak av timjan, salt och olivolja och tillagas i ugn. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2019

Rostad sötpotatis, potatis och lök

Ingredienser

12 portioner
1 1/2 kg sötpotatis
1 1/2 kg mjölig potatis
3 kg gula lökar
1 msk torkad timjan
2 tsk salt
5 msk olivolja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Söndagspreppen är ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Josephine

2021-01-24

Hej! I söndagspreppen med alla andra recept för veckan (https://www.ica.se/buffe/artikel/sondagspreppen-oktober-2019/) så står det att det ska vara 3 gula lökar, dvs inte att det ska vara 3 kg. Toppen om ni kan tydliggöra om det ska vara st eller kg :)

Näringsvärde per portion

Energi 1091 KJ / 261 kCal
Fett 6 g
Salt 1.3 g
Kolhydrater 44 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden