ÖVER 60 MIN | Enkel

Rostad sötpotatis, potatis och lök

Ugnsrostad potatis, sötpotatis och lök passar fint som tillbehör till exempelvis färsbiffar eller som bas i en soppa eller gryta. Grönsakerna får smak av timjan, salt och olivolja och tillagas i ugn. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Söndagspreppen är ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Sätt ugnen på 225°C varmluft.
  2. Tvätta, skala och skär potatisen i klyftor. Skala löken och skär den i klyftor.
  3. Lägg lök och potatis på två bakpappersklädda plåtar och blanda med timjan, salt och olivolja.
  4. Sätt in i ugnen ca 40 minuter tills de fått fin färg och är mjuka. Rör om några gånger under tiden.

 

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 12
  • 1 1/2 kg sötpotatis
  • 1 1/2 kg mjölig potatis
  • 3 kg gula lökar
  • 1 msk torkad timjan
  • 2 tsk salt
  • 5 msk olivolja

Näringsvärde
Per portion

Energi 1091 kJ / 261 kCal