Rostad sötpotatis, potatis och lök
Ugnsrostad potatis, sötpotatis och lök passar fint som tillbehör till exempelvis färsbiffar eller som bas i en soppa eller gryta. Grönsakerna får smak av timjan, salt och olivolja och tillagas i ugn. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2019
Ingredienser
12 portioner
1 1/2 kg sötpotatis
1 1/2 kg mjölig potatis
3 gula lökar
1 msk torkad timjan
2 tsk salt
5 msk olivolja
Gör så här
Söndagspreppen är ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1091 KJ / 261 kCal
Fett6 g
Salt1.3 g
Kolhydrater44 g
Protein4 g
Kommentarer
3kg gul lök är väldigt mycket.
Victoria
2022-11-03Haha ja det är det verkligen. Tack Victoria för att du uppmärksammade oss på detta, vi har nu uppdaterat receptet. Och ber om ursäkt till Josephine, din kommentar har vi missat agera på. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2022-11-03Hej! I söndagspreppen med alla andra recept för veckan (https://www.ica.se/buffe/artikel/sondagspreppen-oktober-2019/) så står det att det ska vara 3 gula lökar, dvs inte att det ska vara 3 kg. Toppen om ni kan tydliggöra om det ska vara st eller kg :)
Josephine
2021-01-24