Grynsallad med oliver och kronärtskockskräm

Betyg 3.2 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Grynsallad med oliver och kronärtskockskräm

Den här kronärtskockskrämen är något utöver det vanliga. Cannellinibönor står för krämigheten - kronärtskocka, vitlök och persilja står för smaksättarna. Det perfekta tillbehöret till denna matiga grynsallad, bestående av haricots verts, snackpaprika, oliver och gryn. Servera med ugnsgräddade vitlöksbaguetter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2022

Grynsallad med oliver och kronärtskockskräm

Ingredienser

4 portioner
2 vitlöksbaguetter (à 175 g)
4 port bulgur eller annat gryn

Kräm

1 förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
130 g kronärtskockscrème
1 vitlöksklyfta
1/2 dl vatten
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
salt
peppar
150 g haricots verts (bönor)
150 g snackpaprika
2 msk olivolja
1 förp oliver gärna grekisk mix (à 300 g)
65 mâchesallad

Gör så här

00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2650 KJ / 631 kCal
Fett21 g
Salt3.8 g
Kolhydrater88 g
Protein18 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Matvetesallad med fetaost
    Betyg 4.1 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Onepot minestrone
    Betyg 3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kronärtskockspasta med bönor och ruccola
    Betyg 3.2 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad