Grynsallad med oliver och kronärtskockskräm

0
0 Klimatsmart
Grynsallad med oliver och kronärtskockskräm

Den här kronärtskockskrämen är något utöver det vanliga. Cannellinibönor står för krämigheten - kronärtskocka, vitlök och persilja står för smaksättarna. Det perfekta tillbehöret till denna matiga grynsallad, bestående av haricots verts, snackpaprika, oliver och gryn. Servera med ugnsgräddade vitlöksbaguetter.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2021

Grynsallad med oliver och kronärtskockskräm

Ingredienser

4 portioner
1
förp bake-off vitlöksbaguetter (à 300 g)
4
port bulgur eller annat gryn

Kräm

1
förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
130 g
kronärtskockscrème
1
vitlöksklyfta
1/2 dl
vatten
1/2
förp färsk persilja (à 20 g)
-
salt
-
peppar
150 g
haricots verts (bönor)
150 g
snackpaprika
2 msk
olivolja
1
förp oliver gärna grekisk mix (à 300 g)
65
mâchesallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i kronärtskockskrämen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt vitlöksbröd. Välj glutenfri bulgur eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: byt vitlöksbaguetten mot laktosfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt vitlöksbaguetten mot mjölkproteinfritt bröd.

Gör så här

Tips

Koka gärna grynen i grönsaksbuljong.

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2650 KJ / 631 kCal
Fett 21 g
Salt 3.8 g
Kolhydrater 88 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept