Grynsallad med oliver och kronärtskockskräm
Den här kronärtskockskrämen är något utöver det vanliga. Cannellinibönor står för krämigheten - kronärtskocka, vitlök och persilja står för smaksättarna. Det perfekta tillbehöret till denna matiga grynsallad, bestående av haricots verts, snackpaprika, oliver och gryn. Servera med ugnsgräddade vitlöksbaguetter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2022
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksbaguetter (à 175 g)
4 port bulgur eller annat gryn
Kräm
1 förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
130 g kronärtskockscrème
1 vitlöksklyfta
1/2 dl vatten
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
salt
peppar
150 g haricots verts (bönor)
150 g snackpaprika
2 msk olivolja
1 förp oliver gärna grekisk mix (à 300 g)
65 mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2650 KJ / 631 kCal
Fett21 g
Salt3.8 g
Kolhydrater88 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer