Grynsallad med oliver och kronärtskockskräm

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
0Klimatsmart
Grynsallad med oliver och kronärtskockskräm

Den här kronärtskockskrämen är något utöver det vanliga. Cannellinibönor står för krämigheten - kronärtskocka, vitlök och persilja står för smaksättarna. Det perfekta tillbehöret till denna matiga grynsallad, bestående av haricots verts, snackpaprika, oliver och gryn. Servera med ugnsgräddade vitlöksbaguetter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2022

Grynsallad med oliver och kronärtskockskräm

Ingredienser

4 portioner
2 vitlöksbaguetter (à 175 g)
4 port bulgur eller annat gryn

Kräm

1 förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
130 g kronärtskockscrème
1 vitlöksklyfta
1/2 dl vatten
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
salt
peppar
150 g haricots verts (bönor)
150 g snackpaprika
2 msk olivolja
1 förp oliver gärna grekisk mix (à 300 g)
65 mâchesallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2650 KJ / 631 kCal
Fett21 g
Salt3.8 g
Kolhydrater88 g
Protein18 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Matvetesallad med fetaost
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig one pot mexicanpasta med svarta bönor
Betyg 4.4 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Onepot minestrone
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bulgursallad med vita bönor och örtdressing
Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bönburgare med karamelliserad lök
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kronärtskockspasta med bönor och ruccola
Betyg 3.3 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga