Pasta med tomat och cannellinibönor

Betyg 3.9 av 5.
11 personer har röstat
0Klimatsmart
Pasta med tomat och cannellinibönor

En underbart smarrig medelhavsinspirerad pastarätt med lena canellinibönor, paprika, små röda körsbärstomater och en umamirik tapenade gjord på oliver och kapris som både tillför sälta och smak. Garnera med små oreganoblad och servera med en krispig sallad på rucola och sockerärtor. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2017

Pasta med tomat och cannellinibönor

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna trottole)
1 rödlök
1 gul paprika
380 g cannellinibönor
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 dl vitt matlagningsvin
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
140 g tapenade oliver och kapris
salt
svartpeppar
1/2 kruka oregano
150 g sockerärtor
65 g rucola

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2209 KJ / 527 kCal
Fett16 g
Salt3 g
Kolhydrater71 g
Protein17 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Krämig cannellinipasta med valnötter
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Basilika- och fetaostspread
Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Böndipp
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gratinerad aubergine med cannellini och feta
Betyg 3.9 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grynsallad med oliver och kronärtskockskräm
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Toast med vitlöksstekta bönor och riven pecorino
Betyg 4.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga