Pasta med tomat och cannellinibönor
En underbart smarrig medelhavsinspirerad pastarätt med lena canellinibönor, paprika, små röda körsbärstomater och en umamirik tapenade gjord på oliver och kapris som både tillför sälta och smak. Garnera med små oreganoblad och servera med en krispig sallad på rucola och sockerärtor. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna trottole)
1 rödlök
1 gul paprika
380 g cannellinibönor
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 dl vitt matlagningsvin
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
140 g tapenade oliver och kapris
salt
svartpeppar
1/2 kruka oregano
150 g sockerärtor
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2209 KJ / 527 kCal
Fett16 g
Salt3 g
Kolhydrater71 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer