Pasta med tomat och cannellinibönor

9
0
Pasta med tomat och cannellinibönor

En underbart smarrig medelhavsinspirerad pastarätt med lena canellinibönor, paprika, små röda körsbärstomater och en umamirik tapenade gjord på oliver och kapris som både tillför sälta och smak. Garnera med små oreganoblad och servera med en krispig sallad på rucola och sockerärtor. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2017

Pasta med tomat och cannellinibönor

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna trottole)
1 rödlök
1 gul paprika
380 g cannellinibönor
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 dl vitt matlagningsvin
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
140 g tapenade oliver och kapris
salt och svartpeppar
1/2 kruka oregano
150 g sockerärtor
65 g rucola

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tapenaden. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2209 KJ / 527 kCal
Fett 16 g
Salt 3 g
Kolhydrater 71 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden