Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med tomat och cannellinibönor

En underbart smarrig medelhavsinspirerad pastarätt med lena canellinibönor, paprika, små röda körsbärstomater och en umamirik tapenade gjord på oliver och kapris som både tillför sälta och smak. Garnera med små oreganoblad och servera med en krispig sallad på rucola och sockerärtor. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken. Ansa och skär paprikan i tärningar. 
  3. Häll bönorna i ett durkslag, skölj och låt rinna av.
  4. Fräs lök och paprika i olivoljan i en gryta och pressa i vitlök. Sänk värmen, tillsätt vinet och låt det koka någon minut.
  5. Blanda ner tomaterna och koka ytterligare ca 3 minuter. Vänd ner bönor och tapenade, smaka av med salt och peppar.
  6. Hacka oreganon och blanda den med såsen.
  7. Finstrimla sockerärtorna.
  8. Servera pastan med sås, rucola och sockerärtor.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tapenaden. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna trottole)
  • 1 rödlök
  • 1 gul paprika
  • 380 g cannellinibönor
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
  • 140 g tapenade oliver och kapris
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 kruka oregano
  • 150 g sockerärtor
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2209 kJ / 527 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer