Pasta med tomat och cannellinibönor

8
0 Klimatsmart
Pasta med tomat och cannellinibönor

En underbart smarrig medelhavsinspirerad pastarätt med lena canellinibönor, paprika, små röda körsbärstomater och en umamirik tapenade gjord på oliver och kapris som både tillför sälta och smak. Garnera med små oreganoblad och servera med en krispig sallad på rucola och sockerärtor. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2017

Pasta med tomat och cannellinibönor

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna trottole)
1
rödlök
1
gul paprika
380 g
cannellinibönor
2 msk
olivolja
2
vitlöksklyftor
1 dl
vitt matlagningsvin
1
burk körsbärstomater (à 400 g)
140 g
tapenade oliver och kapris
-
salt och svartpeppar
1/2
kruka oregano
150 g
sockerärtor
65 g
rucola

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tapenaden. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2209 KJ / 527 kCal
Fett 16 g
Salt 3 g
Kolhydrater 71 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept