Potatis- och broccolisoppa med varma mackor
Värm dig med en både smakrik och mättande soppa. Potatis och broccoli kokas mjuka för att sedan mixas tillsammans med cannellinibönor och grädde. För att ta rätten till en ytterligare nivå serveras fantastiska varma mackor till som gratineras i ugn med tomat och oregano, toppade med riven ost.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2019
Ingredienser
4 portioner
Soppa
410 g cannellinibönor
250 g broccoli
1 bakpotatis
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
2 1/2 dl vispgrädde
1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
cayennepeppar
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
Varma mackor
8 skivor medelhavsbröd
1/2 ask plommontomater (à 500 g)
salt
peppar
1 tsk oregano eller basilika
2 dl riven prästost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2858 KJ / 682 kCal
Fett37 g
Salt2.7 g
Kolhydrater59 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Denna soppa har blivit min go-to-soppa och jag har nog gjort den minst 10 gånger vid det här laget. Kan meddela att det går precis lika bra med vanlig King Edwardpotatis, ungefär i samma mängd som broccoli. Likaså kan man ersätta bönorna med vanliga vita bönor (alltså inte i tomatsås, utan rena som ligger i typ vatten). Om man inte vill ha soppan för rinnig kan man minska lite på vattnet, alternativt ha i lite mer grönsaker. Aldrig gjort mackorna som de står här, men soppan är kanon!
James
2022-10-10Jag och barnen brukar ha i några droppar tabasco i soppan och äta baugette med skivad mossarella, tomatskivor och balsamico creme på så gott
Ida
2022-05-10Inte superrolig soppa direkt men ok. 3/5
Kim
2022-03-22