Potatis- och broccolisoppa med varma mackor

27
7
Potatis- och broccolisoppa med varma mackor

Värm dig med en både smakrik och mättande soppa. Potatis och broccoli kokas mjuka för att sedan mixas tillsammans med cannellinibönor och grädde. För att ta rätten till en ytterligare nivå serveras fantastiska varma mackor till som gratineras i ugn med tomat och oregano, toppade med riven ost.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2019

Potatis- och broccolisoppa med varma mackor

Ingredienser

4 portioner

Soppa

410 g cannellinibönor
250 g broccoli
1 bakpotatis
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
2 1/2 dl vispgrädde
1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
cayennepeppar
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)

Varma mackor

8 skivor medelhavsbröd
1/2 ask plommontomater (à 500 g)
salt
peppar
1 tsk oregano eller basilika
2 dl riven prästost

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

Bred gärna lite senap, pesto eller tomatpesto på bröden.

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Ida

2022-05-10

Jag och barnen brukar ha i några droppar tabasco i soppan och äta baugette med skivad mossarella, tomatskivor och balsamico creme på så gott

Kim

2022-03-22

Inte superrolig soppa direkt men ok. 3/5

Anna-lena

2019-09-24

Mycket god soppa.

Näringsvärde per portion

Energi 2858 KJ / 682 kCal
Fett 37 g
Salt 2.7 g
Kolhydrater 59 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden