Matvetesallad med fetaost

8
2 Klimatsmart
Matvetesallad med fetaost

En matvetesallad med fetaost som toppas med bland annat tomater, kikärtor, basilika och mâchesallad blir härligt färgglad och smakrik. Rätten fixar du enkelt ihop och serverar med ärtskott samt vitlöksbaugetter vid sidan av. Perfekt när man vill att middagen ska gå snabbt och smaka gott!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2020

Matvetesallad med fetaost

Ingredienser

4 portioner
2
bakeoff vitlöksbaguetter
4
port matvete
1 tsk
gurkmeja
1
grönsaksbuljongtärning
1
rödlök
400 g
romanticatomater
150 g
snackpaprika
1
förp kokta kikärter (à 380 g)
150 g
fetaost
1
kruka basilika
2 msk
olivolja
2 tsk
dijonsenap
1 msk
vitvinsvinäger
-
salt
-
peppar
65 g
mâchesallad
1/2
förp ärtskott (à 100 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet och i buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd. Byt ut matvetegryn mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfritt bröd och laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt bröd. Byt ut fetaost mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Jukka

5/26/2020

Helt ok sallad. Bra med batong som lite extra mat.

Jenny

5/11/2020

Totalt smaklöst.

Näringsvärde per portion

Energi 3193 KJ / 765 kCal
Fett 21 g
Salt 3.4 g
Kolhydrater 103 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept