Matvetesallad med fetaost
En matvetesallad med fetaost som toppas med bland annat tomater, kikärtor, basilika och mâchesallad blir härligt färgglad och smakrik. Rätten fixar du enkelt ihop och serverar med ärtskott samt vitlöksbaugetter vid sidan av. Perfekt när man vill att middagen ska gå snabbt och smaka gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2020
Ingredienser
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet och i buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd. Byt ut matvetegryn mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfritt bröd och laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt bröd. Byt ut fetaost mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergod! Är en återkommande rätt här hemma. Enkel att göra och nyttig!
Sara
2023-10-07Helt ok sallad. Bra med batong som lite extra mat.
Jukka
2020-05-26Totalt smaklöst.
Jenny
2020-05-11