UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Enkel pumpasoppa

En lättlagad pumpasoppa med få ingredienser som går snabbt att tillaga. Butternutpumpan går fint att ersätta med andra pumpasorter, t ex den orange halloweenpumpan. En matig soppa att sätta på bordet en kulen höstdag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala vitlöken och pressa ner i en stor kastrull med oljan. Låt fräsa någon minut. Häll i vattnet och crème fraichen och låt koka upp med smulade buljongtärningar.
  2. Skala och kärna ur pumpan. Skär pumpaköttet i tärningar och lägg i kastrullen. 
  3. Häll av bönorna och häll ner i kastrullen. Låt koka ca 10-15 minuter eller tills pumpan är mjuk.
  4. Mixa soppan slät med en stavmixer och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera soppan med frallor och färskost.

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet och buljongen.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche och färskost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 butternutpumpa (1 pumpa motsvarar ca 1 kg)
  • 1 förp kokta cannellinibönor (à 390 g)
  • 8 frallor eller annat bröd
  • 125 g färskost med pepparot
Att ha hemma
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 1 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • salt
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2884 kJ / 689 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept