Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Enkel pumpasoppa

En lättlagad pumpasoppa med få ingredienser som går snabbt att tillaga. Butternutpumpan går fint att ersätta med andra pumpasorter, t ex den orange halloweenpumpan. En matig soppa att sätta på bordet en kulen höstdag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala vitlöken och pressa ner i en stor kastrull med oljan. Låt fräsa någon minut. Häll i vattnet och crème fraichen och låt koka upp med smulade buljongtärningar.
  2. Skala och kärna ur pumpan. Skär pumpaköttet i tärningar och lägg i kastrullen. 
  3. Häll av bönorna och häll ner i kastrullen. Låt koka ca 10-15 minuter eller tills pumpan är mjuk.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera soppan med frallor och färskost.

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet och buljongen.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche och färskost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 butternutpumpa (1 pumpa motsvarar xa 1 kg)
  • 1 förp kokta cannellinibönor (à 390 g)
  • 8 frallor eller annat bröd
  • 125 g färskost med pepparot
Att ha hemma
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 1 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2884 kJ / 689 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer