Enkel pumpasoppa
En lättlagad pumpasoppa med få ingredienser som går snabbt att tillaga. Butternutpumpan går fint att ersätta med andra pumpasorter, t ex den orangea halloweenpumpan. En matig soppa att sätta på bordet en kulen höstdag.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2024
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
10 dl vatten
2 dl crème fraiche
2 grönsaksbuljongtärningar
1 butternutpumpa (1 pumpa motsvarar ca 1 kg)
1 förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
salt
peppar
300 g bröd (gärna småbröd)
125 g färskost med pepparrot
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2413 KJ / 579 kCal
Fett37 g
Salt2 g
Kolhydrater45 g
Protein13 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Min favoritsoppa! Följde kommentarerna om mindre vatten och lite grönmögelost vilket jag tackar för. När vi har provätit får vi se om det krävs vinäger också.
Folke
2024-12-02Mycket trevlig soppa! Hade i en skvätt vitvinsvinäger för att få till lite extra syra vilket blev toppen
Alfred
2024-11-02Minskade vattnet till 7,5 dl. Lade till ca 50 g ädelost som fanns i kylen. Det blev gott.
Roger
2024-09-12