Matig sallad med cannellinibönor

Är du trött på vanlig pasta i sallader? Testa då att ha matvete eller bulgur som bas. Detta recept ger en matig sallad med härligheter som avokado, körsbärstomater och cannellinibönor.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2006

Ingredienser
4 portioner
3 dl matvete
100 g frysta gröna bönor
1 burk cannellinibönor (à 410 g)
1 kruka krispsallad
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1 - 2 avokador
flingsalt
nymalen svartpeppar
Vinägrett
1/2 dl olja från rostad paprika på burk
1 tsk dijonsenap
1/2 msk pressad citronjuice
1 pressad vitlöksklyfta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2140 KJ / 510 kCal
Fett20 g
Kommentarer
mycket gott och mättande en bra påsk mat
Christina
2006-04-14Maken ville ha klyftpotatis till "Kyckling med krämigt täcke", så då gjorde jag salladen utan matvete och det var gott ändå. Till matlådan dagen därpå blandade jag i bulgur i det som var kvar av salladen.
Marica
2006-04-12Mycket god och matig sallad, använde själv bulgur i stället för matvete. Jätte gott tillsammans med "Kyckling med krämigt täcke". Rekommenderas!
Thomas
2006-03-19