Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Matig sallad med cannellinibönor

Är du trött på vanlig pasta i sallader? Testa då att ha matvete eller bulgur som bas. Detta recept ger en matig sallad med härligheter som avokado, körsbärstomater och cannellinibönor.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga matvetet enligt paketet. Låt svalna.
  2. Förväll de gröna bönorna hastigt i lättsaltat vatten. Skölj cannellinibönorna med vatten i en sil. Blanda dem med matvetet och gröna bönor.
  3. Skölj och torka salladen och riv den i grova bitar. Halvera tomaterna och skala och skär avokadon i bitar. Blanda allt.
  4. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten och häll över salladen. Salta och peppra och blanda väl. Lägg upp salladen i en vacker skål eller på ett stort fat.

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.
Gör glutenfri: byt matvetet mot samma mängd kokt ris.

Tips

Salladen smakar också gott med bulgur som bas.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl matvete
  • 100 g frysta gröna bönor
  • 1 burk cannellinibönor (à 410 g)
  • 1 kruka krispsallad
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 2 avokador
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
Vinägrett
  • 1/2 dl olja från rostad paprika på burk
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1/2 msk pressad citronjuice
  • 1 pressad vitlöksklyfta
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2140 kJ / 510 kCal
Fett: 20 g
Läs mer om näringsvärden