Kronärtskockspasta med bönor och ruccola

27
2 Klimatsmart
Kronärtskockspasta med bönor och ruccola

En underbart god medelhavsinspirerad pasta som bjuder på en explosion av färger. Lena vita bönor, salt kapris, haricot verts och röda tomater serveras med pasta och en ljuvligt krämig kronärtskockskräm som binder ihop hela rätten. Garnera med stekta kronärtskocksbottnar, pepprig ruccola, persilja och njut.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2017

Kronärtskockspasta med bönor och ruccola

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta penne rigate (gärna fullkorn)
150 g
haricots verts
1
förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1
burk kronärtskocksbottnar (à 390 g)
1/2
kruka persilja
3
tomater
1 msk
kapris
1 msk
olivolja
1
vitlöksklyfta
1/2 dl
vatten
-
salt och peppar
1
burk kronärtskockscrème (à 130 g)
65 g
rucola

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Johann

2/13/2020

Ett bottennapp! Det måste saknas några väsentliga kryddor i receptet.

Malcolm

2/3/2020

Godare med soltorkad tomat!

Näringsvärde per portion

Energi 2037 KJ / 490 kCal
Fett 16 g
Salt 2.3 g
Kolhydrater 62 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept