Kronärtskockspasta med bönor och ruccola
En underbart god medelhavsinspirerad pasta som bjuder på en explosion av färger. Lena vita bönor, salt kapris, haricot verts och röda tomater serveras med pasta och en ljuvligt krämig kronärtskockskräm som binder ihop hela rätten. Garnera med stekta kronärtskocksbottnar, pepprig ruccola, persilja och njut.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta penne rigate (gärna fullkorn)
150 g haricots verts (bönor)
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1 burk kronärtskocksbottnar (à 390 g)
1/2 kruka persilja
3 tomater
1 msk kapris
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1/2 dl vatten
salt
peppar
1 burk kronärtskockscrème (à 130 g)
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2037 KJ / 490 kCal
Fett16 g
Salt2.3 g
Kolhydrater62 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ett bottennapp! Det måste saknas några väsentliga kryddor i receptet.
Johann
2020-02-13Godare med soltorkad tomat!
Malcolm
2020-02-03