Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kronärtskockspasta med bönor och ruccola

En underbart god medelhavsinspirerad pasta som bjuder på en explosion av färger. Lena vita bönor, salt kapris, haricot verts och röda tomater serveras med pasta och en ljuvligt krämig kronärtskockskräm som binder ihop hela rätten. Garnera med stekta kronärtskocksbottnar, pepprig ruccola, persilja och njut.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa bönorna och koka dem med pastan när det återstår 3 minuter av koktiden.
  3. Häll av de vita bönorna, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Låt kronärtskockorna rinna av.
  4. Hacka persiljan och skär tomaterna i bitar. Skär kronärtskockorna i skivor.
  5. Stek kronärtskockorna och kaprisen i olivoljan. Pressa i vitlöken och häll i tomaterna och vattnet. Låt sjuda någon minut och vänd ner persiljan. Salta och peppra.
  6. Häll av pastan och blanda med vita bönor och kronärtskockskräm.
  7. Servera pastan med kronärtskockor och toppa med ruccolan.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna penne rigate)
  • 150 g haricots verts
  • 1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
  • 1 burk kronärtskocksbottnar (à 390 g)
  • 1/2 kruka persilja
  • 3 tomater
  • 1 msk kapris
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl vatten
  • salt och peppar
  • 1 burk kronärtskockscrème (à 130 g)
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2376 kJ / 571 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept