Grovt mos med potatis, blomkål & jordärtskocka

8
2
Grovt mos med potatis, blomkål & jordärtskocka

Hemlagat mos är alltid det bästa! Med enkla medel får du till fantastiska smaker. Koka blomkål, potatis och jordärtskocka och tillsätt sedan smör och mjölk. Krydda efter eget tycke och servera till valfri varmrätt!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2009

Grovt mos med potatis, blomkål & jordärtskocka

Ingredienser

6 portioner
600 g potatis (mjölig sort)
600 g jordärtskocka
600 g blomkål
ca 3 dl varm mjölk
2 msk smör
salt och peppar
ev hackad persilja att garnera med

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett som är laktosfria.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk och smör med mjölkfria alternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Ivan

2016-11-21

Jo säkert gott och nyttigt, men jag saknar ändå näringstabell på dom olika ingredienserna. Då jag är mån om vad jag stoppar i mej för viktens del.

Anette

2009-10-17

Detta blev gott men lite vattnigt. Vi tillsatt endast en bråkdel av mjölken. Varning till ovana mos tillredare: Tillsätt lite vätska i taget till ni tycker det är lagom.

Näringsvärde per portion

Energi 993 KJ / 237 kCal
Fett 5 g
Salt 1.3 g
Kolhydrater 35.7 g
Protein 7.7 g
Läs mer om näringsvärden