Grovt mos med potatis, blomkål & jordärtskocka
Hemlagat mos är alltid det bästa! Med enkla medel får du till fantastiska smaker. Koka blomkål, potatis och jordärtskocka och tillsätt sedan smör och mjölk. Krydda efter eget tycke och servera till valfri varmrätt!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2009
Ingredienser
6 portioner
600 g potatis (mjölig sort)
600 g jordärtskocka
600 g blomkål
ca 3 dl varm mjölk
2 msk smör
salt
peppar
ev hackad persilja att garnera med
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi993 KJ / 237 kCal
Fett5 g
Salt1.3 g
Kolhydrater35.7 g
Protein7.7 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jo säkert gott och nyttigt, men jag saknar ändå näringstabell på dom olika ingredienserna. Då jag är mån om vad jag stoppar i mej för viktens del.
Ivan
2016-11-21Detta blev gott men lite vattnigt. Vi tillsatt endast en bråkdel av mjölken. Varning till ovana mos tillredare: Tillsätt lite vätska i taget till ni tycker det är lagom.
Anette
2009-10-17