Grovt mos med potatis, blomkål & jordärtskocka

Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
2Klimatsmart
Grovt mos med potatis, blomkål & jordärtskocka

Hemlagat mos är alltid det bästa! Med enkla medel får du till fantastiska smaker. Koka blomkål, potatis och jordärtskocka och tillsätt sedan smör och mjölk. Krydda efter eget tycke och servera till valfri varmrätt!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2009

Grovt mos med potatis, blomkål & jordärtskocka

Ingredienser

6 portioner
600 g potatis (mjölig sort)
600 g jordärtskocka
600 g blomkål
ca 3 dl varm mjölk
2 msk smör
salt
peppar
ev hackad persilja att garnera med

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Jo säkert gott och nyttigt, men jag saknar ändå näringstabell på dom olika ingredienserna. Då jag är mån om vad jag stoppar i mej för viktens del.

Ivan

2016-11-21

Detta blev gott men lite vattnigt. Vi tillsatt endast en bråkdel av mjölken. Varning till ovana mos tillredare: Tillsätt lite vätska i taget till ni tycker det är lagom.

Anette

2009-10-17

Näringsvärde per portion

Energi993 KJ / 237 kCal
Fett5 g
Salt1.3 g
Kolhydrater35.7 g
Protein7.7 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Krämigt stomp
Betyg 2.5 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Jordärtskockspuré
Betyg 4.7 av 5.
29 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lyxig falukorv med jordärtskocka, blomkål och äpple
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Potatis- och jordärtskockskaka
Betyg 4.2 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Älgbiffar med svamp och jordärtskocksstomp
Betyg 3.6 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga