Hemlagat mos är alltid det bästa! Med enkla medel får du till fantastiska smaker. Koka blomkål, potatis och jordärtskocka och tillsätt sedan smör och mjölk. Krydda efter eget tycke och servera till valfri varmrätt!
Ett recept från:
Buffé
nr 10,
2009
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett som är laktosfria.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk och smör med mjölkfria alternativ.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ivan
2016-11-21Jo säkert gott och nyttigt, men jag saknar ändå näringstabell på dom olika ingredienserna. Då jag är mån om vad jag stoppar i mej för viktens del.
Anette
2009-10-17Detta blev gott men lite vattnigt. Vi tillsatt endast en bråkdel av mjölken. Varning till ovana mos tillredare: Tillsätt lite vätska i taget till ni tycker det är lagom.