Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grovt mos med potatis, blomkål & jordärtskocka

Hemlagat mos är alltid det bästa! Med enkla medel får du till fantastiska smaker. Koka blomkål, potatis och jordärtskocka och tillsätt sedan smör och mjölk. Krydda efter eget tycke och servera till valfri varmrätt!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatisen och jordärtskockorna. Skär i mindre bitar. Ansa blomkålen och skär den i mindre buketter.
  2. Koka potatisen i saltat vatten i ca 10 minuter. Tillsätt jordärtskockorna och koka i ytterligare 5 minuter. Lägg ner blomkålen och koka 5 minuter till. Häll av vattnet.
  3. Mosa grönsakerna i kastrullen med potatisstöt eller elvisp. Det ska bli ett grovt mos. Späd med mjölken lite i taget till önskad konsistens.
  4. Blanda i smör och smaka av med salt och peppar. Lägg upp i en skål och garnera gärna med hackad persilja.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett som är laktosfria.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk och smör med mjölkfria alternativ.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 600 g potatis (mjölig sort)
  • 600 g jordärtskocka
  • 600 g blomkål
  • ca 3 dl varm mjölk
  • 2 msk smör
  • salt och peppar
  • ev hackad persilja att garnera med
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 993 kJ / 237 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept