Jordärtskocka i ugn med vitlök och timjan
Jordärtskocka i ugn är ett gott alternativ till potatis! Smaksätt skockorna med olivolja, vitlök, timjan, salt och svartpeppar innan du rostar dem i ugnen. Jordärtskockorna behöver inte ens skalas innan du tillagar dem.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021
Ingredienser
2 portioner
300 g tvättade jordärtskockor
2 krossade vitlöksklyftor
2 msk hackad timjan
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi965 KJ / 230 kCal
Fett13 g
Salt2 g
Kolhydrater22 g
Protein4 g
Kommentarer
Detta har jag provat o resultatet blev gott. Men, kockorna är extremt gasbildande. Så varför inte skala dom och koka dom halvvägs och sen in i ugnen, då slipper man problemen. Man kan också fritera dom, mycket gott.
Thomas
2023-09-22Skockor som andra råvaror kan ta lite olika tid att ugnsrosta beroende på en mängd faktorer. En god idé är att använda ögonen för att kontrollera om de ser bra ut, och anpassa tillagningen därefter.
Hannes
2022-12-04Efter Tores inlägg hade jag dem i ugnen i 30 min, men det hade nog räckt med 20 - 25 minuter. De blev hur goda som helst
Irene
2021-04-13