Jordärtskocka i ugn med vitlök och timjan

9
2
Jordärtskocka i ugn med vitlök och timjan

Jordärtskocka i ugn är ett gott alternativ till potatis! Smaksätt skockorna med olivolja, vitlök, timjan, salt och svartpeppar innan du rostar dem i ugnen. Jordärtskockorna behöver inte ens skalas innan du tillagar dem.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Jordärtskocka i ugn med vitlök och timjan

Ingredienser

2 portioner
300 g
tvättade jordärtskockor
2
krossade vitlöksklyftor
2 msk
hackad timjan
2 msk
olivolja
-
salt
-
svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Irene

2021-04-13

Efter Tores inlägg hade jag dem i ugnen i 30 min, men det hade nog räckt med 20 - 25 minuter. De blev hur goda som helst

Tore

2021-03-14

Tidsangivelsen stämde inte det minsta när jag lagade rätten. Efter 20 minuter i ugnen hade inte konstistensen förändrats det minsta. Då höjde jag temperaturen till 225 och nöjde mig inte med att ha halvera skockorna (de större hade jag redan delat i fyra eller sex delar) utan skar dem i 5mm tjocka skivor. Efter ytterligare 20 minuter pallade jag inte att vänta mer och gnagde i mig de hårda skockorna. Resterna fick stå ytterligare 2 x 20 min innan de var färdiga. Det var inget fel på ugnen för laxen som jag skulle äta till blev precis som den skulle på förväntad tid. Förklaring?

Näringsvärde per portion

Energi 965 KJ / 230 kCal
Fett 13 g
Salt 2 g
Kolhydrater 22 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept