Jordärtskocka i ugn är ett gott alternativ till potatis! Smaksätt skockorna med olivolja, vitlök, timjan, salt och svartpeppar innan du rostar dem i ugnen. Jordärtskockorna behöver inte ens skalas innan du tillagar dem.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Skockor som andra råvaror kan ta lite olika tid att ugnsrosta beroende på en mängd faktorer. En god idé är att använda ögonen för att kontrollera om de ser bra ut, och anpassa tillagningen därefter.
Hannes
2022-12-04Efter Tores inlägg hade jag dem i ugnen i 30 min, men det hade nog räckt med 20 - 25 minuter. De blev hur goda som helst
Irene
2021-04-13Tidsangivelsen stämde inte det minsta när jag lagade rätten. Efter 20 minuter i ugnen hade inte konstistensen förändrats det minsta. Då höjde jag temperaturen till 225 och nöjde mig inte med att ha halvera skockorna (de större hade jag redan delat i fyra eller sex delar) utan skar dem i 5mm tjocka skivor. Efter ytterligare 20 minuter pallade jag inte att vänta mer och gnagde i mig de hårda skockorna. Resterna fick stå ytterligare 2 x 20 min innan de var färdiga. Det var inget fel på ugnen för laxen som jag skulle äta till blev precis som den skulle på förväntad tid. Förklaring?
Tore
2021-03-14