Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Rostade jordärtskockor

Sätt en guldkant på middagen genom att snabbt och enkelt rosta jordärtskockor. De får en härlig konsistens och ofantligt god smak av olivoljan och saltet. Busenkelt och toppengott.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C. Skala skockorna. Dela dem och pensla med olja och strö över salt.
  2. Rosta i ugn i 15-20 minuter, tills de är mjuka.
  3. Servera gärna till Heta lammfärsrullar med libanesisk yoghurtdipp och Citron- och persiljesallad.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 jordärtskockor
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 264 kJ / 63 kCal