Rostade jordärtskockor

Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
6
Rostade jordärtskockor

Sätt en guldkant på middagen genom att snabbt och enkelt rosta jordärtskockor. De får en härlig konsistens och ofantligt god smak av olivoljan och saltet. Busenkelt och toppengott.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2007

Rostade jordärtskockor

Ingredienser

4 portioner
8 - 10   jordärtskockor
1 msk  olja
1 tsk  salt

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Gör så här

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Körde i 20 minuter och då var de inte alls klara. Skockorna var inte särskilt stora. Älskar dock smaken

Rolf

2021-02-01

Enkelt att hitta recept

Ann-kristine

2020-11-07

Jag vill bara tillägga att man inte behöver skala dem

Laila

2017-02-11

Näringsvärde per portion

Energi264 KJ / 63 kCal
Fett3 g
Salt1.5 g
Kolhydrater7 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Vinägerrostade jordärtskockor med hasselnötter
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Jordärtskocka i ugn med vitlök och timjan
Betyg 3.9 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rimmad oxbringa med jordärtskockor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostad jordärtskockshummus
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Jordärtskockscrème
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga