Vinägerrostade jordärtskockor med hasselnötter

1
1
Vinägerrostade jordärtskockor med hasselnötter

Ugnsrostade jordärtskockor får en fyllig och söt smak och tillsammans med en sötsyrlig balsamvinäger och rostade hasselnötter blir de ett gott tillbehör till middagen eller som en del av en buffé.

Vinägerrostade jordärtskockor med hasselnötter

Ingredienser

4 portioner
500 g jordärtskockor
2 msk olivolja
salt
peppar

Till servering

2 msk balsamvinäger
1 dl rostade hasselnötter
65 g babyspenat

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Lilly

2022-04-22

Oväntad och mycket god smakkombination. Enkel att tillaga men vinägern ger en festlig touch, vegansk, låga points för den WW- orienterade, kan ätas som den är eller kombineras med andra tillbehör med eller utan kött.

Näringsvärde per portion

Energi 1074 KJ / 257 kCal
Fett 17 g
Salt 1 g
Kolhydrater 18 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden