Vinägerrostade jordärtskockor med hasselnötter

Ugnsrostade jordärtskockor får en fyllig och söt smak och tillsammans med en sötsyrlig balsamvinäger och rostade hasselnötter blir de ett gott tillbehör till middagen eller som en del av en buffé.

Ingredienser
4 portioner
500 g jordärtskockor
2 msk olivolja
salt
peppar
Till servering
2 msk balsamvinäger
1 dl rostade hasselnötter
65 g babyspenat
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1074 KJ / 257 kCal
Fett17 g
Salt1 g
Kolhydrater18 g
Protein5 g
Kommentar
Oväntad och mycket god smakkombination. Enkel att tillaga men vinägern ger en festlig touch, vegansk, låga points för den WW- orienterade, kan ätas som den är eller kombineras med andra tillbehör med eller utan kött.
Lilly
2022-04-22