Vinägerrostade jordärtskockor med hasselnötter

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
1
Vinägerrostade jordärtskockor med hasselnötter

Ugnsrostade jordärtskockor får en fyllig och söt smak och tillsammans med en sötsyrlig balsamvinäger och rostade hasselnötter blir de ett gott tillbehör till middagen eller som en del av en buffé.

Vinägerrostade jordärtskockor med hasselnötter

Ingredienser

4 portioner
500 g  jordärtskockor
2 msk  olivolja
salt
peppar

Till servering

2 msk  balsamvinäger
1 dl  rostade hasselnötter
65 g  babyspenat

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Oväntad och mycket god smakkombination. Enkel att tillaga men vinägern ger en festlig touch, vegansk, låga points för den WW- orienterade, kan ätas som den är eller kombineras med andra tillbehör med eller utan kött.

Lilly

2022-04-22

Näringsvärde per portion

Energi1074 KJ / 257 kCal
Fett17 g
Salt1 g
Kolhydrater18 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Rostade jordärtskockor
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jordärtskocka i ugn med vitlök och timjan
Betyg 3.9 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sparris med parmaskinka och hasselnötsvinägrett
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostade hasselnötter med honung och brieost
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Varm sallad på jordärtskocka
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga