UNDER 45 MIN | Medel

Vinägerrostade jordärtskockor med hasselnötter

Ugnsrostade jordärtskockor får en fyllig och söt smak och tillsammans med en sötsyrlig balsamvinäger och rostade hasselnötter blir de ett gott tillbehör till middagen eller som en del av en buffé.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C. Sätt in en plåt i ugnen.
  2. Skrubba och skär skockorna i halvor. Blanda skockorna med olivoljan. Krydda med salt och peppar.
  3. Häll ut skockorna på den förvärmda plåten och sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills skockorna är mjuka.
  4. Till servering: Häll över vinägern och blanda skockorna med nötter och spenat.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g jordärtskockor
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
Till servering
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 dl rostade hasselnötter
  • 65 g babyspenat

Näringsvärde
Per portion

Energi 1074 kJ / 257 kCal