Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rimmad oxbringa med jordärtskockor

Rimmad oxbringa med jordärtskockor är ett smakrikt recept som du till stor del tillagar några dagar i förväg. Oxbringan kokas och läggs sedan i press över natten. Strax före serveringen skärs köttet i skivor och serveras med skockorna och persilja.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. 1 -2 dagar före servering: Lägg oxbringan i kokande vatten i en stor kastrull. Koka under lock så att den nästan faller isär. Räkna med 2 -3 timmar. Lyft upp köttet och spara lagen.
  2. Lägg köttet i press över natten i en trång skål eller långpanna med tallrik eller skärbräda och tyngder på. Använd t ex mortel som tyngd. Ställ kallt.
  3. Skrubba och skölj jordärtskockorna väl. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten 10 -20 minuter (den kortare tiden för nyskördade). Ställ kallt.
  4. Strax före servering: Skala skockorna. Grovhacka persiljan. Skär oxbringan i tunna skivor. Lägg köttet tillsammans med skockorna i en ugnsform och häll över het lag. Ta upp och rulla skockorna i smält smör och persiljan. Vid serveringen läggs allt upp på ett vackert fat.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 kg rimmad oxbringa
  • 2 kg färska jordärtskockor
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 stort knippe bladpersilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 540 kJ / 130 kCal