Grönsaksbuljong

Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
3
Grönsaksbuljong

Gör din egen grönsaksbuljong med gul lök, morötter, palsternackor och blomkål. Grönsaksbuljongen kan du använda till exempelvis svampsoppa eller gazpacho - spansk grönsakssoppa. Du kan förvara din buljong i frysen.

Grönsaksbuljong

Ingredienser

1 l
1   gul lök (kan uteslutas)
3   morötter
2   palsternackor
1   blomkålshuvud
1   färsk broccoli (à ca 250 g)
ca 1 1/2 l  vatten
2 tsk  salt
2 krm  vitpeppar
5   kryddpepparkorn
2   lagerblad (kan uteslutas)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsberäkningen är per liter.

Gör så här

Tips

I fabriksgjorda buljonger och fonder finns ibland ämnen som inte en allergiker tål. Bäst är att koka sin egen grönsaksbuljong. Att ha hemmagjord buljong i frysen kan vara till stor hjälp.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Inte så god, för mycket palsternacka. Minskade rejält på den och tog en stor bit rotselleri istället. Blev bättre. Palsternacka ger en alltför parfymerad smak tycker jag.

Kerstin

2022-04-04

Det här är en färdig buljong. Ska inte spädas mer.

Anne

2008-11-18

Jag undrar om detta är den färdiga eller koncentrerade buljongen, som man sedan ska späda ytterligare? Och hur mycket ska man späda den i så fall?

Fia

2007-01-25

Näringsvärde per portion

Energi1924 KJ / 460 kCal
Fett4 g
Salt14 g
Kolhydrater69 g
Protein21 g

Testa liknande recept

Texmex-pannkaka
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Inlagda grönsaker
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklade grönsaker
Betyg 3.7 av 5.
39 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Indisk gryta
Betyg 3.5 av 5.
37 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rotfruktssill
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddig och krämig rotfruktsgryta
Betyg 2.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga