Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Grönsaksbuljong

(20)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Gör din egen grönsaksbuljong med gul lök, morötter, palsternackor och blomkål. Grönsaksbuljongen kan du använda till exempelvis svampsoppa eller gazpacho - spansk grönsakssoppa. Du kan förvara din buljong i frysen.

Ingredienser

Portioner: 1 l
  • 1 gul lök (kan uteslutas)
  • 3 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 blomkålshuvud
  • 1 färsk broccoli (à ca 250 g)
  • ca 1 1/2 l vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 5 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad (kan uteslutas)
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, skölj och tärna grönsaker och rotsaker. Lägg dem i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Tillsätt salt och kryddor.
  2. Koka ca 30 minuter eller tills grönsakerna kokat till mos. Sila och låt kallna. Frys ev in i småförpackningar.
  3. Använd buljongen t ex till Gaspacho- spansk grönsakssoppa eller Svampsoppa.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är per liter.

Tips

I fabriksgjorda buljonger och fonder finns ibland ämnen som inte en allergiker tål. Bäst är att koka sin egen grönsaksbuljong. Att ha hemmagjord buljong i frysen kan vara till stor hjälp.

Näringsvärde
Per portion

Energi
1924 kJ / 460 kCal
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO-e/portion

0 - 0,7 kg CO-e/portion
0,7 - 1,4 kg CO-e/portion
1,4 - 2,4 kg CO-e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer