Grönsaksbuljong

13
2
Grönsaksbuljong

Gör din egen grönsaksbuljong med gul lök, morötter, palsternackor och blomkål. Grönsaksbuljongen kan du använda till exempelvis svampsoppa eller gazpacho - spansk grönsakssoppa. Du kan förvara din buljong i frysen.

Skriv ut
Grönsaksbuljong

Ingredienser

1 l
1
gul lök (kan uteslutas)
3
morötter
2
palsternackor
1
blomkålshuvud
1
färsk broccoli (à ca 250 g)
ca 1 1/2 l
vatten
2 tsk
salt
2 krm
vitpeppar
5
kryddpepparkorn
2
lagerblad (kan uteslutas)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsberäkningen är per liter.

Gör så här

Tips

I fabriksgjorda buljonger och fonder finns ibland ämnen som inte en allergiker tål. Bäst är att koka sin egen grönsaksbuljong. Att ha hemmagjord buljong i frysen kan vara till stor hjälp.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Anne

2008-11-18

Det här är en färdig buljong. Ska inte spädas mer.

Fia

2007-01-25

Jag undrar om detta är den färdiga eller koncentrerade buljongen, som man sedan ska späda ytterligare? Och hur mycket ska man späda den i så fall?

Näringsvärde per portion

Energi 1924 KJ / 460 kCal
Fett 4 g
Salt 14 g
Kolhydrater 69 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept