Grönsaksbuljong
Gör din egen grönsaksbuljong med gul lök, morötter, palsternackor och blomkål. Grönsaksbuljongen kan du använda till exempelvis svampsoppa eller gazpacho - spansk grönsakssoppa. Du kan förvara din buljong i frysen.
Ingredienser
1 liter
1 gul lök (kan uteslutas)
3 morötter (à ca 300 g)
2 palsternackor (à ca 100 g)
1 blomkålshuvud (à ca 800 g)
1 färsk broccoli (à ca 250 g)
ca 1 1/2 l vatten
2 tsk salt
2 krm vitpeppar
5 kryddpepparkorn
2 lagerblad (kan uteslutas)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per liter
Näringsberäkningen är per liter.
Energi1924 KJ / 460 kCal
Fett4 g
Salt14 g
Kolhydrater69 g
Protein21 g
Kommentarer
Varför skriver ni inte alla grönsakerna i gram?
Mona
2024-10-06Hej Mona! Ja, det kan man fråga sig? Det är ju mycket smartare! Nu har jag lagt till vikter på allt! Hoppas den blev bra! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-10-07Inte så god, för mycket palsternacka. Minskade rejält på den och tog en stor bit rotselleri istället. Blev bättre. Palsternacka ger en alltför parfymerad smak tycker jag.
Kerstin
2022-04-04Det här är en färdig buljong. Ska inte spädas mer.
Anne
2008-11-18