Gör din egen grönsaksbuljong med gul lök, morötter, palsternackor och blomkål. Grönsaksbuljongen kan du använda till exempelvis svampsoppa eller gazpacho - spansk grönsakssoppa. Du kan förvara din buljong i frysen.
Ingredienser
1 l
1 gul lök (kan uteslutas)
3 morötter
2 palsternackor
1 blomkålshuvud
1 färsk broccoli (à ca 250 g)
ca 1 1/2 l vatten
2 tsk salt
2 krm vitpeppar
5 kryddpepparkorn
2 lagerblad (kan uteslutas)
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. Näringsberäkningen är per liter.
Gör så här
Tips
I fabriksgjorda buljonger och fonder finns ibland ämnen som inte en allergiker tål. Bäst är att koka sin egen grönsaksbuljong. Att ha hemmagjord buljong i frysen kan vara till stor hjälp.
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
Betyg 3.1 av 5.
1515 personer har röstat
3 st
Kommentarer
Inte så god, för mycket palsternacka. Minskade rejält på den och tog en stor bit rotselleri istället. Blev bättre. Palsternacka ger en alltför parfymerad smak tycker jag.
Kerstin
2022-04-04
Det här är en färdig buljong. Ska inte spädas mer.
Anne
2008-11-18
Jag undrar om detta är den färdiga eller koncentrerade buljongen, som man sedan ska späda ytterligare? Och hur mycket ska man späda den i så fall?
Kommentarer
Inte så god, för mycket palsternacka. Minskade rejält på den och tog en stor bit rotselleri istället. Blev bättre. Palsternacka ger en alltför parfymerad smak tycker jag.
Kerstin
2022-04-04Det här är en färdig buljong. Ska inte spädas mer.
Anne
2008-11-18Jag undrar om detta är den färdiga eller koncentrerade buljongen, som man sedan ska späda ytterligare? Och hur mycket ska man späda den i så fall?
Fia
2007-01-25