Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Texmex-pannkaka

Läckert och annorlunda recept på klassisk ugnspannkaka. Texmex-pannkakan smakar hett och gott tack vare ingredienser som texmexkrydda, blomkål, palsternacka, morötter och bacon. Servera pannkakan med sallad och bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och skär morötterna i korta stavar. Skölj, ansa och skär blomkålshuvudet i buketter. Skala och strimla purjolöken och palsternackan.
  3. Strimla baconet direkt ner i en stekpanna. Fräs knaprigt i sitt eget fett. Lägg ner det gröna och låt fräsa med några minuter.
  4. Fördela baconfräset i en stor ugnssäker form eller långpanna.
  5. Vispa samman ägg, mjölk, vetemjöl, texmexkrydda och salt. Häll smeten över grönsaker och bacon.
  6. Grädda i ca 30 minuter. Låt stå i några minuter. Servera med tomat- och löksallad samt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 morötter
  • 1 purjolök
  • 1 blomkålshuvud
  • 1 palsternacka
  • 1 pkt bacon (à 140 g)
  • 3 ägg
  • 8 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk texmexkrydda
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB