Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Enkel

Inlagda grönsaker

Sätt guldkant på dina grönsaker genom att lägga in dem i en utsökt lag med kryddigt pepparkorn. De inlagda grönsakerna morot, blomkål och rödlök bli fantastiskt goda och vackra att duka fram på buffén.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj respektive skala grönsakerna. Skär dem i mindre bitar.
  2. Koka blomkålen och morötterna i lättsaltat vatten tills de är knappt färdiga.
  3. Lägg grönsakerna i burkar.
  4. Blanda ihop lagen och häll den över grönsakerna så att det täcker. Låt stå kallt i 1 dygn.

För alla

Innehåller inte gluten, laktos, mjölkprotein eller ägg.

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 blomkålshuvud
  • 2 morötter
  • 2 rödlökar
Lag
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 10 kryddpepparkorn
  • 6 lagerblad
  • 5 svartpepparkorn
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer