Grillade marinerade grönsaker
Dessa marinerade grillade grönsaker passar både som en vegetarisk huvudrätt eller som tillbehör till den grillade karrén. Grönsaksblandningen innehållande morötter, paprika och zucchini är lätt att laga till och får en upplyftande smak av marinaden.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011
Ingredienser
10 portioner
500 g späda morötter
400 g zucchini
2 röda paprikor
1 gul paprika
1 knippe salladslök
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1 påse rucola (à 65 g)
färskpressad juice av 1 citron
flingsalt att strö över
Marinad
1 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk flytande honung
1/2 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1442 KJ / 345 kCal
Fett27 g
Salt0.4 g
Kolhydrater13 g
Protein11 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer