Grillade marinerade grönsaker

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
0Klimatsmart
Grillade marinerade grönsaker

Dessa marinerade grillade grönsaker passar både som en vegetarisk huvudrätt eller som tillbehör till den grillade karrén. Grönsaksblandningen innehållande morötter, paprika och zucchini är lätt att laga till och får en upplyftande smak av marinaden.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011

Grillade marinerade grönsaker

Ingredienser

10 portioner
500 g späda morötter
400 g zucchini
2 röda paprikor
1 gul paprika
1 knippe salladslök
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1 påse rucola (à 65 g)
färskpressad juice av 1 citron
flingsalt att strö över

Marinad

1 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk flytande honung
1/2 tsk salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1442 KJ / 345 kCal
Fett27 g
Salt0.4 g
Kolhydrater13 g
Protein11 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pane pecorino
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Getostgrillad paprika
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Somriga grillgrönsaker
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sallad med rostade grönsaker, ost och oliver
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chèvre chaud med pumpafrön
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Morotssallad med fänkål och ruccola
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga